Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Dosko in actie tegen VVC'68
Dosko in actie tegen VVC'68

Tussenbalans amateurvoetbalclubs Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De eerste periode in het amateurvoebal leverde geen prijzen op in Bergen op Zoom.

Hoofdklasser Halsteren-zondag was er dichtbij, maar gelijke spelen tegen Groene Ster en Meerssen wierpen de geel-zwarten terug naar de vierde plaats op de ranglijst. Unitas, Baronie en Gemert zijn de directe concurrenten voor de titel. Halsteren heeft een taaie ploeg en een ruime selectie dus er liggen zeker promotiekansen. Nu nog even op de beslissende momenten toeslaan.

Dosko

Eersteklasser Dosko staat stevig in de middenmoot. De wisselvalligheid van vorig seizoen is er nog niet helemaal uit. Dosko komt een ervaren eerste keeper te kort en ook de rechtsachter positie geeft regelmatig problemen. Centrumverdediger Fortunati is aan een prima seizoen bezig. Als de gebroeders Dietvorst het op hun heupen hebben, kunnen ze iedere tegenstander kapot spelen. Die Dietvorsten moeten dan wel tegen wat minder gele kaarten aanlopen, want met de 'prenten' die dat duo al verzameld heeft kunnen ze langzamerhand al een kamer behangen.

MOC'17

Het zal toch niet waar zijn, MOC kan toch niet afdalen naar de vierde klasse. Waar blijven die spelers van de door iedereen geroemde jeugdafdeling; kunnen die jeugdspelers de stap dan niet maken? Als je van Schijf al gaat verliezen zit er structureel iets mis. Zonder vertrouwen win je geen wedstrijd. Hoog tijd om Emiel Ratelband in te schakelen.
Lepelstraat en Nieuw-Borgvliet

In de zondag vijfde klasse staat Nieuw-Borgvliet in de subtop en Lepelstraatse Boys doet mee voor de prijzen. Koploper Sluis lijkt onverslaanbaar. Lepelstraatse Boys ging daar kansloos met 5-2 onderuit. Aanvaller Dennis Stols schopt ze voor de Boys toch wel gemakkelijk binnen, maar Sluis heeft een veel completere ploeg dan Lepelstraatse Boys.

Halsteren zaterdag

Zaterdag derdeklasser Halsteren had zich de start van de competitie toch anders voorgesteld. Vorig seizoen werd in de vierde klasse iedere tegenstander omver geblazen en de verwachtingen waren ook nu hooggespannen. Dit seizoen werd de ploeg van trainer Remco van Haaren al een paar keer afgetroefd op inzet en fitheid. De achterstand op de koploper Prinsenland is inmiddels een straatlengte dus een kampioenstitel zit er waarschijnlijk niet meer in. Misschien zijn Wieldrecht en Klundert nog te achterhalen. Een periodetitel lijkt voor Halsteren-zaterdag het hoogst haalbare.

VVC'68 en Vrederust

VVC'68 is gezakt naar de zaterdag vierde klasse B. Met een veredeld jeugdelftal is VVC'68 daar aan het bouwen. Duiveland is in deze klasse onaantastbaar, maar van de rest hoeft VVC'68 niet te verliezen. De top-3 zal niet haalbaar zijn, maar daar vlak achter moet VVC'68 kunnen eindigen. Vrederust bleek te sterk voor VVC'68 (4-1), maar nu hapert de motor bij de ploeg van trainer Van de Watering. Vrederust moet mee kunnen doen voor de periodetitels, maar ze spelen op het randje, dus de gele en rode kaartenlast kan ze wel eens de das omdoen.

Dosko zaterdag en FC Bergen

In de vierde klasse C treffen FC Bergen en Dosko zaterdag elkaar. De teloorgang van FC Bergen manifesteert zich op een plaats in de tweede helft van de ranglijst in de kelder van het amateurvoetbal. FC Bergen moest alles bij elkaar schrapen om een vierde klasser op de been te brengen. Jammer toch voor die bloeiende vereniging van een paar jaar geleden. In Dosko- zaterdag zit kwaliteit. Stabiliteit is het sleutelwoord. Het verschil tussen de beste en de slechtste wedstrijd is te groot, maar promotie behoort zeker tot de mogelijkheden.

Meer berichten