Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Silvy ging eten bij: Restaurant Hemingway

Vandaag ga ik met mijn gezelschap eten bij het restaurant van Hotel De Draak; het oudste hotel van Nederland. Dit restaurant ligt midden in het centrum van Bergen op Zoom en draagt de naam Hemingway, gezien Ernest Hemingway bekend stond als een levensgenieter die goede spijzen en wijnen kon waarderen.

Nadat onze jassen worden aangenomen, worden we begeleid naar een tafeltje bij het raam met uitzicht op de Grote Markt. Er wordt een mousserende wijn ingeschonken en we krijgen de keuze of we de kaart willen zien of dat we verrast willen worden. Natuurlijk kiezen we voor het tweede. Een van de amuses die we krijgen bestaat uit de lekkerste bitterbal die ik ooit op heb: een huisgemaakte bitterbal van eend. Als dit al zó lekker is, kan ik niet wachten op de rest van de gerechten!

Het voorgerecht bestaat uit een vegetarische versie van carpaccio: een carpaccio van dungesneden bieten met geitenkaas, balsamicoazijn, sorbetijs van mosterd en dragon. Genieten bij iedere hap!

Hierna wordt er een prachtig opgemaakt bord geserveerd met daarop Zeeuws damhert met hete bliksem, saus van donker bier en spruiten. Bij dit onwijs lekkere gerecht wordt een bijpassende rode wijn ingeschonken.

Het dessert bestaat uit een prachtig chocolade draken-ei, gevuld met ijs van taaitaai, mandarijn, citrus en schuim van speculaas. Het leuke aan dit nagerecht is dat de vulling van het draken-ei wordt aangepast op het seizoen.

Dineren bij Hemingway is echt een beleving op zich. Het eten is overheerlijk, de bediening is ontzettend vriendelijk, maakt graag een praatje en laat je je echt thuis voelen. Als je een keer luxe wil dineren moet je zéker hierheen gaan, dat is het absoluut waard!

Meer berichten