Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Freerun Parkour op het Groene Hart onder grote belangstelling geopend

HALSTEREN - Met een feestelijke opening is donderdagmiddag een Freerun Parkour op het Groene Hart officieel in gebruik genomen. De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan het project waar de basisscholen De Biezenhof en de Rode Schouw gebruik van kunnen gaan maken.

Maar ook de turnverenigingen Udi en Genie staan te springen om hier lessen te gaan geven. Het is een aanwinst voor de hele wijk! Met behulp van donateurs, sponsoren en fondsen is er geld ingezameld voor de realisatie van het Freerun Parkour. Op de scholen is er geld ingezameld door middel van crowdfunding waarbij ruim €15.000 is opgehaald! Hiermee kon het Parkour uiteindelijk gerealiseerd worden.
Het Parkour bestaat uit verschillende uitdagende onderdelen waarop kinderen kunnen "freerunnen". Hierbij is het de bedoeling door middel van sprongen, zwaaien en klimmen een route af te leggen over het parkour. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt en dat maakt het ook zo leuk. Professioneel freerunner Philip van Ees gaf een clinic.

Meer berichten