Patrick van Schilt  op het voetbalveld.
Patrick van Schilt op het voetbalveld.

Scheidsrechter Van Schilt: "Ambitie om hogerop te komen"

Algemeen

LEPELSTRAAT - De 'Week van de Scheidsrechter' in oktober is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van de waardering voor de scheidsrechter centraal staat. Patrick van Schilt is met zijn vijfentwintig jaar een van de jongste scheidsrechters uit de regio.

In het dagelijks leven werkt Patrick bij de Gemeente Bergen op Zoom, maar op de zaterdagen staat hij te fluiten op het veld. Dit doet hij al zo'n zeven jaar officieel bij de KNVB. "Ik weet niet meer precies waarom ik begonnen ben. Volgens mij ben ik ooit eens gevraagd om scheidsrechter te zijn en ben ik er op deze manier ingerold."

Combinatie

"Scheidsrechter zijn vind ik heel erg leuk, maar ik begon hierdoor wel een klein beetje het teamgevoel te missen wat je wel hebt als je zélf voetbalt. Daarom ben ik weer begonnen om op zondagen te voetballen. Zo krijg je beide werelden mee en dat vind ik een erg leuke combinatie." Wel is het zo dat Van Schilt de twee werelden gescheiden houdt. "Ik ga niet de scheidsrechter lopen uithangen als ik zelf aan het voetballen ben. Ik vind het belangrijk om het gescheiden te houden."

Patrick fluit nu in de vierde klasse, maar zou graag doorgroeien naar de derde klasse. "Ik heb de ambitie om te hogerop te komen. Wel wil ik graag regionaal blijven fluiten, want ik zie het niet zitten om iedere week anderhalf uur in de auto te zitten."