Lenny Winkel en Veer Wouters
Lenny Winkel en Veer Wouters

De Samenlevingsdag 2018 in Woensdrecht

Algemeen

De Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht organiseerde op verzoek van de gemeente, de Samenlevingsdag 2018 om verschillende vrijwilligersorganisaties binnen de gemeente Woensdrecht te bedanken voor hun onafgebroken inzet en enthousiasme. Alle dorpskernen waren vertegenwoordigd, zo waren er o.a. het Dorpsplatform uit Putte, Herwonnen Levenskracht uit Hoogerheide en Stichting Goed Ontmoet uit Calfven aanwezig, en natuurlijk nog vele anderen.

In de namiddag kon men deelnemen aan een fietspuzzeltocht, uitgezet binnen de gemeente. Het weer was er ideaal voor, niet te koud, weinig wind en geen regen. Zo’n 25 fietsers namen deel aan de tocht. Bij het inleveren van de opdrachten uit de speurtocht, was er een kleine prijs te winnen, die werd uitgereikt tijdens het avond gedeelte van het programma.

Vanaf 17.15 uur waren de gasten welkom in MFC De Kloek in Huijbergen voor een diner. Na een welkomstdrankje was het woord aan de burgemeester, de heer Steven Adriaansen, om de vrijwilligers voor al het werk dat zij verrichten te bedanken, vooral omdat zij hiermee de samenhang tussen de burgers binnen de gemeente versterken. De heer Adriaansen reikte tevens een fles wijn uit aan de winnaar van de puzzeltocht. Ook de wethouder van financiën, de heer Henk Kielman, was als afgevaardigde van het college aanwezig. Zijn echtgenote doet vrijwilligerswerk bij De Zonnebloem en de heer Kielman weet hoe belangrijk dit is, voor zowel haar, als de leden. Even later werd het buffet in Italiaanse stijl geopend. Als voorafje was er tomatensoep, daarna een keuze uit verschillende pasta’s en als toetje werd er tiramisu geserveerd. Dit alles was tot in de puntjes verzorgd door het team van MFC De Kloek. Ook was er entertainment voorzien. Bekend volkszanger Ron van Hoof zong uit zijn repertoire en draaide verder sfeervolle muziek. Alle gasten hadden de gelegenheid om met elkaar bij te praten én nieuwe mensen te leren kennen. De avond werd besloten rond 21.30 uur.

Ook het personeel van de BWI heeft genoten van het mee organiseren van deze avond. Zo was er voor hen de gelegenheid om de leden van de vele vrijwilligersorganisaties die aanwezig waren, beter te leren kennen. Een geslaagde Samenlevingsdag!