Afbeelding

Valse start Vivoo en Grenswachters

Algemeen

Zowel METO, ODIO als ook WVV'67 komen goed uit de startblokken

HOOGERHEIDE – Met gemengde gevoelens kijkt voetbalminnend Woensdrecht terug op de ouverture van 2018-2019. Na de unieke samensmelting vorig seizoen zijn de Woensdrechtse verenigingen ditmaal in drie verschillende klassen en niveaus onderverdeeld. Vierde Klasse A levert gezamenlijk METO, ODIO en WVV'67. Grenswachters opereert solo in de Vierde Klasse B en Vivoo idem dito in de Vijfde Klasse A. Laatgenoemden beleefden derhalve een valse start.

Zowel METO, ODIO als ook WVV'67 kwamen goed uit de startblokken. In Hoogerheide was er eerst een 0-2 achterstand nodig om het roodwitblauw wakker te schudden. Het matige Groede vocht voor wat het waard was doch was niet opgewassen door de aandringende thuisploeg. Achtereenvolgens Gijs Verresen, Niels Adriaansen en tenslotte Joep van Kalmthout bogen de stand alsnog om en zetten een verdiende 3-2 op het scorebord.

Een paar kilometer verderop stuurde ODIO opponent Hulsterloo onverrichterzake terug naar huis. Albert van der Kooij en nieuwe aankoop Gino Boer scoorden, eindstand 2-0. WVV'67 sloop in het kielzog van de zusterverenigingen mee. In Koewacht werkte de gelijknamige tegenstander een bal in eigen doel, hetgeen voldoende voor de eerste Woensdrechtse winst was (0-1).

Grenswachters ging over de Moerdijk op bezoek bij het onbekende SC Emma uit Dordrecht. Met een snelle goal van Roy Belde mocht het zelfs even hoop koesteren. Vervolgens ging het snel tot aan de thee en de Puttenaren keken tegen een 6-1 achterstand aan. Uiteindelijk eindigde het duel, met andermaal Roy Belde voor Grenswachters, in een 7-2 nederlaag.

Vivoo werd met een nagenoeg zelfde eindstand en lege handen voor de honderd kilometer enkele reis huiswaarts gestuurd. In Aardenburg nam de gastheer al in de tweede minuut de leiding. Kort daarop scoorde Bouke de Waal, evenals vorige week, een gelijkmaker. Roel Paulus bracht vervolgens Vivoo op voorspong. Daarna regende het goals, echter in het voordeel van Aardenburg. Inclusief Vivoo-doelpunten van Niek Lameir en nieuwe aanwinst Stanley van Overveld werd het 7-4.

Foto: Roy Belde