Afbeelding

Handtekeningenactie voor nieuw klimrek

Algemeen

HOOGERHEIDE - Kinderen van basisschool De Stappen in Hoogerheide en hun directeur, Pieter Krebbekx, gingen afgelopen woensdag op bezoek bij wethouder Jeffrey van Agtmaal van gemeente Woensdrecht.

Zij hadden handtekeningen verzameld om de gemeente te verzoeken een nieuw klimrek te plaatsen in de speeltuin naast de school. Momenteel kan dit speeltoestel niet gebruikt worden, omdat er vanuit veiligheidsoverwegingen een hekwerk omheen is geplaatst. Het kost teveel geld om het toestel nog op te knappen. Er is budget aangevraagd om het speeltoestel bij basisschool De Stappen te vervangen. In het najaar zou hier meer over bekend gemaakt worden.

De gemeente Woensdrecht is in alle dorpen speeltoestellen aan het opknappen. Totaal gaat het om 55 stuks. Dit is een uitvloeisel van in het coalitieakkoord opgenomen afspraken het onderhoud van openbaar gebied naar een hoger niveau te tillen en in elke kern de huidige gemeentelijke voorzieningen te behouden.

Mankementen
In de gemeente zijn ruim 35 speeltuintjes in de diverse kernen. Uit een gehouden inspectie door een hierin gespecialiseerd bedrijf kwamen bij zo'n 55 speeltoestellen kleine mankementen voor. Hierbij kan gedacht worden aan het opnieuw monteren van losse bouten, het bijwerken van beschadigingen, het vervangen van een stootrand et cetera. Deze reparaties worden op korte termijn uitgevoerd. Een viertal speeltoestellen is daadwerkelijk afgekeurd, waaronder het klimrek bij basisschool de Stappen.