Afbeelding

Spectaculaire trekpaardenstrijd

Algemeen

HALSTEREN - In het weekeinde van 22 en 23 september wordt door Stichting Power Horse Zuid-West Brabant voor het vijfde achtereenvolgende jaar een trekpaardenwedstrijd gehouden. Het evenement vindt zoals voorgaande jaren plaats op het terrein langs de Wouwseweg/Schansbaan naast natuurgebied De Melanen in Halsteren. Hier is de finale van de Power Horse Competitie.


In de zomermaanden worden er zeven internationale wedstrijden georganiseerd welke allemaal meetellen voor dit klassement. De wedstrijd wordt afgelegd met Belgische en Zeeuwse trekpaarden van minimaal 650 kilo. Deze spectaculaire wedstrijd duurt maar liefst twee dagen. Er zijn zes verschillende onderdelen zoals de trekpaarden in de hindernissen, aangespannen dressuur, de afstandsrit, vaardigheidsproeven, een spiegelparcours en de slotshow met de authentieke wagens.

Op zaterdag 22 september staan de Dressuur, de afstandsrit over landgoed Vrederust en de hindernissen op het programma. Zondag 23 september worden de trekpaardproeven, vaardigheid, kies uw punten verreden. Op deze laatste dag zal er nog om de prijzen worden gestreden. Dit jaar zal er op zondag 23 september gestreden worden door 'oud' deelnemers om de Old School Heroes Trofee. Een aangepaste 1-daagse wedstrijd bestaande uit drie onderdelen.

De prijsuitreiking zal op zondag plaatsvinden waarbij de deelnemers hun authentieke rijtuig aan de bezoekers voorstellen. Naast de prijsuitreiking voor deze wedstrijd zullen ook de klassementswinnaars Power Horse Competitie 2018 van elke rubriek (enkelspan, tweespan, vierspan en tandem) bekend worden gemaakt.

Naast de wedstrijdonderdelen zijn er diverse showbloks, muziek, feesttent, kinderanimatie en strodorp. Voor de inwendige mens wordt er ook gezorgd. Toegang tot de Power Horse Competitie is op beide dagen gratis.