De vier jubilarissen die al een halve eeuw een belangrijke rol vervullen voor de Ossendrechtse gemeenschap.
De vier jubilarissen die al een halve eeuw een belangrijke rol vervullen voor de Ossendrechtse gemeenschap.

Jubilarissenconcert Harmonie De Hoop

Algemeen

Ossendrechtse muzikanten vervullen al jaren een bijzonder belangrijke rol

OSSENDRECHT - Muziekvereniging De Hoop uit Ossendrecht viert zondag 23 september vanaf 14.30 uur in de Drieschaar te Ossendrecht een feestje. Maar liefst zes jubilarissen staan die middag in het middelpunt. Het wordt een interactieve middag waarbij de jubilarissen op een unieke manier in het zonnetje worden gezet. Geen lange speeches over hoe goed ze zijn en wat ze allemaal wel niet voor de vereniging betekenen, want dat is evident, nee De Hoop gaat deze trouwen leden op een mooie manier eren. Hoe? Dat blijft een verrassing.

Het blijft een concert dus de nadruk ligt toch op het uitvoeren van de muziekstukken, die mede door de jubilarissen zijn uitgekozen. Een aantal nummers behoort tot hun favoriete werk en is uit het archief gehaald. Deze nummers horen bij de geschiedenis van de laatste vijftig jaar en zijn in het verleden door de Harmonie op hoog niveau uitgevoerd. Zondag worden deze nummers nogmaals gespeeld en het belooft dus ook muzikaal een feestje te worden. De liefhebbers van mooie muziek komen niet voor niets.

Bijzonder
Piet en Louis Bastiaanse zijn de nestors van de vereniging en spelen nog altijd trouw mee. Beiden zijn maar liefst 65 jaar lid en worden hiervoor in het zonnetje gezet. Vijf jaar geleden kregen ze een koninklijke onderscheiding voor hun verdiensten voor de vereniging. De hele muziekvereniging is apetrots dat Piet en Louis Bastiaanse nog wekelijks naar de repetitie komen en dat ze geen uitvoering overslaan.

Johnny van der Poel, Marion van den Bergh-van der Poel, Fred van den Bergh en Peter van der Poel zijn allemaal 50 jaar lid. Zij maakten deel uit van het jeugdorkest dat vijftig jaar geleden de hele omgeving versteld deed staan. Samen met anderen uit deze gouden generatie behaalde muziekvereniging De Hoop de Nederlandse titel. Allen zijn muzikanten met een aangeboren talent voor muziek. Enkelen van deze gouden generatie hebben het tot beroepsmuzikant geschopt. Deze jubilarissen bleven De Hoop trouw en brachten de muziekvereniging naar een heel hoog niveau. Nu vormen ze nog altijd het hart van de vereniging en daar is iedereen bijzonder trots op. Waarom is het zo bijzonder? De afgelopen vijftig jaar hebben deze jubilarissen nauwelijks een Dodenherdenking, een Koningsdag en het inhalen van Sinterklaas overgeslagen. Dus ondanks hun geweldige talent zijn ze voor de Ossendrechtse gemeenschap heel erg belangrijk geweest en zijn dat nog steeds. Een Dodenherdenking zonder de Last Post van Johnny van der Poel op trompet is ondenkbaar, en dat al heel veel jaren.


Verdiend
Kortom: alle vier deze musici zijn gezegend met een groot muzikaal talent en beschikken daarbij ook nog over oog voor de gemeenschap. Vandaar dat ze hun jubileum dik en dik verdiend hebben.

Muziekvereniging De Hoop eert de zes jubilarissen op een mooie manier, aanstaande zondag vanaf 14.30 uur in De Drieschaar.

Eenieder is hierbij van harte welkom.

Nestors Piet en Louis Bastiaanse.