Afbeelding

Speciale food truck ook op Boerendag

Algemeen

Maak kennis met het Familievarken

WOENSDRECHT - We Are Food 2018 staat in het teken van 'De Nieuwe Boer' en toekomstbestendige voedselproductie. Kartrekker Tjacko Sijpkens presenteert het Familievarken, een voorbeeld van een initiatief dat ons opnieuw verbindt met ons eten. Het Familievarken is on tour om mensen kennis te laten maken met dit nieuwe concept. Ontmoet het Familievarken zondag 9 september op de Woensdrechtse Boerendag.

Gelukkige varkens

Tjacko Sijpkens over het idee achter het Familievarken: "Niet al te lang geleden waren we heel gewoon met voedselproductie in en om ons huis. In onze Familievarkensstal hebben we al deze kennis weer boven gehaald. Varkens leven hier zoals ze in de natuur gewend zijn. Als familie bij elkaar op het zand, gezellig al scharrelend en wroetend op zoek naar voedsel, hun leefruimte schoonhoudend door in een hoekje te mesten. De biggen leren van de oudere dieren en verwerven zo hun eigen plek op de sociale ladder. In een familievarkensstal zit alles wat varkens gelukkig maakt. En gelukkige varkens geven lekkerder vlees."


Big tour

Deze zomer toert de Familievarken food truck rond door

Brabant langs festivals en preuvenementen om te praten met consumenten en burgers over wat de initiatiefnemers het allerleukste vinden: blije varkens! Het doel is om zoveel mogelijk mensen te verzamelen die het Familievarken leuk vinden en willen ondersteunen. In eerste instantie als fanclub op Facebook, later voor directe verkoop online of medefinancier via crowdfunding. De allereerste Familievarkensstal wordt binnenkort in Boekel gebouwd.

Tjacko Sijpkens: "We hopen met ons initiatief inspiratie en een perspectief te zijn voor zowel boeren als burgers. En voor consumenten: want een lekker leven, dat proef je!"

De Familievarken food truck is zondag 9 september present op de Woensdrechtse Boerendag!

Afbeelding