Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Kinderen van de plaatselijke basisschool hebben plezier bij de opening van het Participatiecafé.
Kinderen van de plaatselijke basisschool hebben plezier bij de opening van het Participatiecafé. (Foto: Bep Tielemans)

Ook voor Woensdrecht een eigen Participatiecafé

WOENSDRECHT - Eindelijk is een droom uitgekomen voor veel bewoners van Woensdrecht. Sinds vrijdag 6 juli hebben zij een "eigen" Participatiecafé het Blickvelt. Stichting Woensdrecht Werkt heeft het op eigen kracht gerealiseerd met medewerking van Woningstichting Woensdrecht. In het Participatie café worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

De ochtend startte met het maken en versieren van cupcakes door leerlingen van basisschool de Poorte. Na het versieren mochten ze de cakejes opeten of meenemen. Buiten werden intussen poffertjes gebakken voor de overige leerlingen van de basisschool. Dienbladen vol werden door de leerlingen opgehaald.

Met alle vrijwilligers, die onontbeerlijk zijn, wordt er een leuk programma gedraaid. Zo is er bijvoorbeeld op woensdagmiddag speciaal voor de kinderen een leeshoek, niet alleen voor de jonge kinderen maar ook voor de oudere jeugd. De deur zal altijd open staan, zodat de drempel van het naar binnen lopen laag blijft. Iedereen is welkom voor een kopje koffie, thee en een kletspraatje. Er komt nog een deur tussen de Blickvelt winkel en het café, zodat je vanuit de winkel door kunt lopen voor een kopje koffie. De 83-jarige mevrouw Jo Palinckx kwam al voor een kopje koffie. Zij doet aan alles mee, ze zoekt op deze manier de mensen zelf op en vindt het leuk dat er nu een "eigen" koffiehoekje is gekomen.

Verder staat er op het programma een kookmiddag voor de cliënten van Stichting Dag- en Woonvoorzieningen. De cliënten koken en iedereen is welkom om tegen een kleine vergoeding mee te eten. Koen van Haaren van Woningstichting Woensdrecht vindt het een goede invulling dit café, beter dan dat het leeg blijft staan. Zo wordt het multifunctionele karakter van gebouw het Blickvelt versterkt.
Het Participatie café is een proef, maar de Woningstichting Woensdrecht heeft er alle vertrouwen in en doet er alles aan om dit maatschappelijk initiatief te ondersteunen.

Meer berichten