Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Koelte in arboretum op de Hertgang

HALSTEREN - Landgoed De Hertgang in Halsteren bezit naast prachtig aangelegde tuinen ook een arboretum, dat door Nederlandse Dendrologische Vereniging erkend en beloond is met vijf sterren. En dat is de hoogste waardering die de NDV aan een arboretum geeft.

Men vindt er meer dan 600 verschillende bomen en struiken, die voor het merendeel zijn voorzien van een naamplaatje. Op warme dagen is het heerlijk koel in het arboretum onder het dichte bladerdak van de bomen die daar groeien. Er zijn steeds verrassende doorkijkjes over de omliggende weilanden en akkers van de Brabantse Wal en de Beymoerse polder.
Maar als u liever in 't zonnetje wandelt, dan zijn er ook mooi aangelegde borders waar u prachtige bloeiende planten, bomen en struiken kunt zien. In de maand juli bloeien bijvoorbeeld de lederboom, de bijenboom, de Perzische slaapboom en de magnolia grandiflora staat nu in bloei. En hoe! De zuiver witte bloemen zijn ongeveer 20 tot 25 cm groot en geuren heerlijk. Zin gekregen in een wandeling? U kunt op eigen gelegenheid de uitgezette route volgen, of om 14.00 uur deelnemen aan de rondleiding met gids. In juli, augustus en september is De Hertgang (Klaverblokken 18, Halsteren) iedere vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en iedere eerste zondag van de maand van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt € 3,50, inclusief de rondleiding. www.dehertgang.nl.

Meer berichten