Afbeelding

Winnaars op pad met de boswachter

Algemeen

HALSTEREN - HOOGERHEIDE - De winnaars van de fotowedstrijd van IVN Groene Zoom mochten met boswachter Erik de Jonge op pad nu het seizoen zich daarvoor zo prachtig leent. Ellis Pellegrom uit Hoogerheide en de winnaars in de jeugdcategorie: de zusjes Isabella en Sophia Mies uit Halsteren.

Erik ging in de ochtend met Ellis op pad en later met de zusjes. Na een aantal ronden te hebben ge(s)lopen bij de Zeezuiper waar Ellis en Erik reeën van dichtbij konden spotten en ganzen met hun donzen kuikens konden bekijken, werden ze zelfs 'belaagd' door snuivende paarden. Volgens Erik vond Ellis dat laatste best een beetje spannend, maar uiteraard verliep alles verder rustig. Ook werd er een wandeling gemaakt door Zoomland, begeleid door een prachtige mistige zonsopkomst; ze waren er vroeg bij!
De boshut werd tevens aangedaan, alwaar zij een paar uur lang bosvogels konden fotograferen en Ellis kon zelfs een zoektocht naar een aangereden ree meemaken. Het leven van onze boswachter is beslist nooit saai, zo heeft zij van dichtbij kunnen beleven. Ellis heeft een fraaie foto van een bonte specht kunnen maken vanuit de boshut.

Sophia en Isabella konden later op de dag meemaken hoe Erik werd geïnterviewd en gefilmd over de vele drugsdumpingen in de natuur waar hij veel aandacht voor vraagt. Toen de filmploeg weer was vertrokken maakten Erik en de meisjes een rondje door en rondom de bossen en mochten ze koeien tellen en checken of alles met hen in orde was. Was er wel genoeg water aanwezig en waren er geen koeien die zich afgezonderd of bezeerd hadden? Vervolgens werden er nesten gespot en kon er een koekoek van vlakbij gezien worden. Takken moesten ook nog gesnoeid in het bos en op Buitenlust zagen ze zelfs van heel dichtbij een lepelaar. Die hebben de meisjes als echte fotografen natuurlijk gekiekt! De warme en zonnige woensdag leende zich uitstekend voor een tochtje op het water met een lekker pakje drinken erbij. Sophia, Isabella, Ellis en IVN Groene Zoom danken Erik voor alle tijd en inzet!

Afbeelding
Afbeelding