Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Seizoen duurde net te lang voor Zondag 1

Uithuilen en opnieuw beginnen. Daar leek het afgelopen zondag het meest op neer te moeten komen. Na het heroïsche duel in Oldenzaal, waarin thuisploeg Quick '20 na 120 minuten met een 4-2 overwinning de handhaving in de derde divisie zeker stelde, kan de balans van seizoen 2017-2018 worden opgemaakt bij Zondag 1.

De officiële doelstelling bij aanvang van het seizoen was te eindigen bij de bovenste vijf in de Hoofdklasse B, waarbij het mooi zou zijn als een periodetitel behaald kon worden. De spelersgroep wilde echter voor niet minder dan de titel strijden en leek daar lange tijd ook goed mee bezig. En hoewel Halsteren kon beschikken over een brede selectie, moest het lopende het seizoen toch al twee spelers (Amoah en Constansia) gaan missen.

De belasting op de rest van de groep werd daardoor natuurlijk alleen maar groter. In de slotfase van de competitie kon ook geen beroep meer worden gedaan op routinier Bandjar. En met de langdurige blessures van Jagernath, Van de Kreeke en Meijer werd de kwaliteit van de bank tijdens de nacompetitie zwaar op de proef gesteld. Lange tijd zag het er naar uit, dat ook met de spelers die doorgaans niet in de basis stonden, toch een historisch resultaat kon worden bereikt.

Zondag verdedigde Halsteren een 1-0 voorsprong, die het de donderdag ervoor in de thuiswedstrijd had behaald. Het spelbeeld van de wedstrijd was ook vrijwel identiek aan dat van donderdag. Quick '20 bepaalde het spel, maar werd voor de 16 opgevangen door Halsteren. Wel wist de thuisploeg nu een paar keer gevaarlijk door te komen op de flanken, maar de voorzetten werden door de Halsterse luchtmacht vakkundig onklaar gemaakt. De counter van Halsteren was echter ook gevaarlijker. Abdoe Abdenbi wist voor rust met een mooie actie voor de 0-1 voorsprong te zorgen. Het talrijk meegereisde publiek ging er eens goed voor zitten. Een sensatie hing nu echt in de lucht, daar waar vooraf toch met wat reserve naar het uitduel werd toegeleefd. Toen na rust dezelfde Abdenbi voor de 0-2 zorgde leek er voor Halsteren een historische middag te komen.

Hoe snel een wedstrijd kan kantelen, wist Halsteren twee minuten na de 0-2. Een ongelukkige eigen goal bracht niet alleen de spanning maar ook Quick '20 volledig terug in de wedstrijd. Halsteren leek van slag en moest toestaan dat Quick '20 in de tweede helft een 0-2 achterstand kon ombuigen naar een 3-2 voorsprong. Met een mix van afgrijzen en bewondering voor de veerkracht van Quick '20 moest het publiek toezien, dat Halsteren het niet meer kon bijbenen en alleen nog in staat was de bal uit het strafschopgebied te werken in de hoop dat Zimmerman, Pattinama of Nijs (die inviel voor Abdenbi) er nog een lucky goal van konden maken. De vermoeidheid van twee zware wedstrijden in vier dagen tijd brak Halsteren op. Er werd nog een verlenging afgedwongen, maar eigenlijk was het wachten op de beslissende vierde goal van Quick '20. Dat gebeurde ook in de tweede verlenging. Halsteren was op, kapot en moegestreden. Het eindsignaal kwam eigenlijk als een bevrijding. Het seizoen 2017-2018 had net iets te lang geduurd. Zelfs de sterke wisselbank, waarvan ook junior Rody Biefer deel uit maakte en inviel, had net niet genoeg power om het niveau te kunnen handhaven.

Halsteren speelt in seizoen 2018-2019 dus gewoon weer in de Hoofdklasse B. Nu zowel OSS'20 als GOES wel een treetje hoger gaan spelen, zal Halsteren de titelfavoriet en te kloppen ploeg zijn. Een mooie uitdaging voor de spelersgroep en technische staf om die rol volgend seizoen waar te maken!

9e SPIE Pupillentoernooi groot succes

Afgelopen zaterdag vond de 9e editie plaats van het groots opgezette internationale Pupillentoernooi op sportpark De Beek in Halsteren. De ochtend was gereserveerd voor twintig ploegen in de JO10 en JO11 categorie die in vijf poules waren verdeeld. In poule A streden zowel de JO11-1 als JO11-2 van Halsteren om de eerste plaats. Uiteindelijk ging de JO11-2 (zie foto) met de beker naar huis. De JO10-1 en de JO11-5 werden eveneens eerste in hun poule. In de middag was er gelegenheid voor maar liefst 24 teams in de categorieën JO8 en JO9 om via de combinatie van voetbalwedstrijdjes en luchtkussenspelen poulewinnaar te worden. In de verschillende poules werden de JO8-1, JO8-4 en de JO9-2 eerste. Ook een mooie prestatie! De sportiviteitsprijs zal volgende keer zeker weer terugkomen.

Volgende week zal de galerij der kampioenen worden geplaatst. Dat is dan het laatste weeknieuws voor dit seizoen.