Afbeelding

Thom Brouwer cijfert zich weg

Algemeen

HOOGERHEIDE – Een uniek voetbalseizoen behoort tot de geschiedenis. Niet eerder kwam het handvol Woensdrechtse voetbalverenigingen in competitieverband tegen elkaar uit. Door het tumultueuze verlies van Vivoo tegen Hulsterloo (4-3) en daarmee degradatie naar de Vijfde klasse betekende het sowieso een incident. WVV'67 handhaafde zich ter nauwer nood ten koste van Biervliet en op weg omhoog sneuvelde ODIO tegen SAB (3-5). METO en Grenswachters consolideerden eerder en zodoende telt de gemeente volgend seizoen weer een kwartet Vierdeklassers.

In het voorbije seizoen maakten maar liefst 126 spelers hun opwachting in de hoofdmacht. METO (21), ODIO (23), Grenswachters (26), Vivoo (28) en WVV (28). Slechts Bouke de Waal (Vivoo) voor het tweede seizoen op rij en Martijn de Nijs (METO) speelden alle minuten en maken ook volgend jaar deel uit van de selectie. Her en der nam men echter ook met gemengde gevoelens afscheid van enkele sterkhouders. WVV'67 neemt afscheid van Marinus Knoops en de onlangs wegens 300 wedstrijden gefêteerde Ricardo Jaspers. Zij gaan lager spelen bij respectievelijk Vivoo en WVV'67. Bij Vivoo gaat Maikel van Velthoven na bijna 200 wedstrijden trouwe dienst lager spelen, evenals Bart Lameir. Jordy van Gastel en Kaylan Timmermans verhuizen na twee seizoenen van Vivoo naar Grenswachters en moeten daar proberen Gino Boer (ODIO) en Gijs van Landeghem (België) doen vergeten. In Hoogerheide verlieten de gebroeders Brian en Bjorn Verbrugge via de achterdeur METO en gaan hun geluk bij WVV'67 beproeven.

Op grootse wijze daarentegen zwaaide men afgelopen zaterdag Thom Brouwer uit. De 28-jarige accountant kan niet langer werk en voetbal combineren en gaat het, na 198 competitiewedstrijden in de hoofdmacht, op recreatieve basis in METO 4 proberen. "Ik was op tien procent van de trainingen aanwezig en kreeg daardoor weinig speelminuten. En dan verlengen ze ook nog het contract van de trainer. Ik ben er helemaal klaar mee", knipoogt Thom Brouwer.

De METO-aan debuteerde op 15-jarige leeftijd onder wijlen Jacco Theunisse en promoveerde direct naar de Derde Klasse. Een kunststukje dat hij na een degradatie nogmaals herhaalde. "Het waren dertien mooie seizoenen op allerlei posities, op de van keeper na. Heb met routiniers als In de Weij, Terrana enzovoorts als ook met de talentvolle tieners van nu gespeeld. Tweemaal promotie en mijn goal in de beslissingswedstrijd tegen Hoeven blijven me bij. Volgend seizoen lekker ontspannen lager spelen… en gewoon twee keer in de week gaan trainen, haha!"

Record Kevin van Loon

Primera Topscorer 2017-2018

HUIJBERGEN – De entree van NSV 6 in de kelder van het amateurvoetbal is niet onopgemerkt gebleven. Met belachelijk hoge nederlagen tegen ondermeer ODIO 4 (40-0) en Vivoo 4 (36-0) haalde het zelfs de landelijk media. De spitsen van beide elftallen zagen in de voorgenoemde duels hun kans meer dan schoon en legden uiteindelijk de basis voor een hoge notering in het Primera Topscorersklassement 2017-2018.

Met name Kevin van Loon scoorde binnen 90 minuten maar liefst 15 goals in Huijbergse dienst. Ook ODIO-secretaris Maikel van der Poel, evenals teamgenoot Darryl Quitz, deed met elf tien rake trappen niet veel onder. Voor Kevin van Loon bleef het niet alleen bij die ene wedstrijd. In totaal doelpuntte hij zichzelf naar recordhoogte van 55 treffers!

De doelpuntrijke wedstrijden stuwden het collectief geproduceerde aantal wederom omhoog, van 1432 naar 1533 goals. Het aantal scorende nam eveneens iets af. Van 309 (2016) en 304 (2017) naar nu 301 dames en heren. Top 25: Kevin van Loon (55), Sonny Kil (45), Maikel van der Poel (39), Keshia Jubitana (30), Gijs Verresen (27), Dirk Jansen (21), Maartijn Oerlemans (21), Robin van Ginneken (19), Bono Harren (19), Valerie Snepvangers (19), Robin Akkermans (19), Josh Luijkx (18), Bas van der Pluijm (18), Gino Boer (17), Coen Michielsen (17), Roger Vollebregt (17), Marieke van Aert (17), Senne Scheeren (16), Darryl Quitz (16), Richard van Liere (15), Yashlin Smeekes (15), Symon van Velthoven (14) en Sjef Bogers (14).