Afbeelding

Smakelijke attentie voor pareltjes

Algemeen

HALSTEREN - Met een Pareltjes Tour heeft een team van Stadlander alle 225 mensen die zich vrijwillig inzetten voor deze woningcorporatie afgelopen week persoonlijk bezocht en een attentie aangeboden.
Zo verraste gebiedsconsulent Jack ten Hove in gebouw de Merel in Halsteren een drietal bewoners, die daar actief zijn in de bewonerscommissie, met een mand vol streekproducten. Corrie van Eekelen, Toine Hugens en Jeanne Soeters hebben tijdens de paasdagen genoten van allerlei typische lekkernijen uit eigen omgeving.

Eens in de drie maanden komt de bewonerscommissie bij elkaar om zaken die leven onder bewoners in relatie tot de woningcorporatie en leefbaarheid te bespreken. Zijn er bijvoorbeeld klachten die de leefomgeving aangaan dan worden die doorgespeeld aan de juiste gebiedsbeheerder of instantie.

Voor de bewoners van Vogelenzang breekt overigens een spannende tijd aan. "Wij gaan een ingrijpende renovatie tegemoet en dat is best spannend", zegt Toine Hugens, "het zal vast wel mooi worden, maar dat is nu nog niet duidelijk." Hij en medebewoners ergeren zich aan de verwaarloosde beplanting en slechte afwatering voor de entree van gebouw de Merel. "Hier wordt niets aan gedaan, als het flink regent staat de stoep blank. En het vuil moet hoognodig verwijderd worden uit de lage begroeiing", vult Corrie van Eekelen aan.
Heel toevallig komt juist een groepje medewerkers vanuit de gemeente wat ingezakte stoeptegels goed leggen.
Verder leeft onder bewoners onduidelijkheid over de uiteindelijke aanpak van Vogelenzang. Er gaan geruchten dat de plannen zoals die op een collage in de hal van het flatgebouw worden gepresenteerd toch anders zouden uitpakken. Vanuit Stadlander krijgen de bewoners te horen dat het plan wel degelijk zo doorgaat. Adviseur marketing en communicatie Ria van Gils voegt toe, dat er inmiddels ook met meerdere kandidaten wordt gesproken over invulling van daghoreca in de beoogde ruimte in de Merel. "Belangrijk punt is dat de horecavoorziening ook beschikbaar komt voor activiteiten. Hierover worden momenteel met meerdere belangstellenden gesprekken gevoerd." Ook in dit opzicht blijkt even persoonlijk contact tijdens de Pareltjes Tour dus nuttig.