Afbeelding
Foto: Carmen De la Rambelje

Rommelmarkt Herwonnen Levenskracht

Algemeen

Al meer dan 40 jaar snuffelen voor het goede doel


HOOGERHEIDE - Op zaterdag 7 en zondag 8 april aanstaande zal Herwonnen Levenskracht haar jaarlijkse rommelmarkt openstellen voor het trouwe publiek. Ieder jaar weten een kleine 3000 mensen de weg te vinden naar de nostalgische rommelmarkt met haar traditionele veiling. MFC Kloosterhof in Hoogerheide wordt door een grote groep enthousiaste vrijwilligers omgetoverd tot een oneindige serie schatkamers.

Al 43 jaar lang biedt de organisatie nu net dat ene bijzonder servies, dat ene mooie boek, zomer- of winterkleding of handige bruikbare huishoudelijke artikelen aan? Netje uitgestald wachten de spullen op een nieuwe eigenaar om tegen een mooie prijs verkocht te worden.

De inzameling van goederen heeft ook dit jaar weer een grote diversiteit opgeleverd. De bevolking van Woensdrecht en omstreken weet de weg naar de HL loods in Woensdrecht goed te vinden, maar ook tijdens de ophaaldagen op 10 en 17 maart werden er volop goederen aangeboden. En dit is mooi want de rommelmarkt van Herwonnen levenskracht is niet zomaar een markt. Meer dan 70 enthousiaste vrijwilligers dragen hun steentje bij om in het weekend van 7 en 8 april zoveel mogelijkheid geld bijeen te brengen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de activiteiten van Herwonnen Levenskracht waaronder ontspanningsmiddagen voor ouderen, verwendagen en de vakantieweek voor mensen met een beperking.


Naast de rommelmarkt is er ook een loterij en op zondagmiddag de traditionele veiling. Nostalgie met hoofdletters dus want om 14.00 uur zal de veilingmeester de afslag geven op veilingstuk nummer 1. Dit jaar zullen er weer een flink aantal pronkstukken aan curiositeiten en antiek voor de nodige spanning gaan zorgen. Voor de kinderen is er zaterdag en zondagochtend een springkussen aanwezig.

De organisatie is ontzettend blij met de energie die mensen in de rommelmarkt blijven steken en weet als geen ander dat vele handen licht werk maken. Extra handen zij dan ook hartelijk welkom. Aanmelden kan via de website. Ook de sponsoring vanuit de middenstand en bedrijven uit de gemeente Woensdrecht en omstreken is een fantastische steun in de rug. De stichting is iedereen hier heel dankbaar voor.

Op zaterdag 7 april en zondag 8 april openen de deuren van MFC Kloosterhof van 10.00 tot 16.00 uur. Entree is €2 per persoon, combikaart voor 2 dagen €3 per persoon. De veiling op zondag is gratis te bezoeken. Voor meer informatie of contact wordt verwezen naar de informatiestand tijdens de rommelmarktdagen, de website www.herwonnenlevenskracht.nl, email rommelmarkt@herwonnenlevenskracht.nl of tot slot facebookpagina @Herwonnenlevenskracht