Afbeelding

Oude liefde roest niet

Algemeen

HUIJBERGEN/PUTTE – Regeren is vooruit zien. Hoewel de Derde Klasse nog ver weg is oriënteert Grenswachters zich momenteel op vele fronten. De koploper van de Vierde Klasse A is volop in de race om de hoofdprijs dan wel een ander ticket naar een niveau hoger te bemachtigen. Toch tracht men zich met het oog op de volgende voetbaljaargang te bewapenen. Het vizier is inmiddels stiekem gericht op enkele mogelijke versterkingen van de groengele selectie. Trots is men op de onlangs reeds vastgelegde uitbreiding van de technische staf. De komst van Corné Grinwis betekent in alle opzichten een verbreding voor Grenswachters!

Amoureus

Clichés te over. Goede geesten komen terug. Oude liefde roest niet. De terugkeer van een verloren zoon. Back to the roots. Stuk voor stuk van toepassing op de beoogde assistent-trainer uit Huijbergen. Corné Grinwis nam eerder dit seizoen afscheid van de actieve voetbalsport. Op 53-jarige leeftijd bepaalde een versleten knie het verschil tussen gevoel en verstand. Na een memorabele uitzwaai-wedstrijd rolde hij naadloos over in de rol van trainer-coach van het succesvolle Vivoo 3. Hoewel een kampioenschap en promotie lonkt maakte hij onlangs het nieuws van zijn overstap naar Grenswachters wereldkundig. De vereniging waar als 15-jarig ventje onder de legendarische Fred Buyk debuteerde in een hoofdmacht. Niet veel later belandde hij vanwege amoureuze ontwikkelingen in Huijbergen.

Grinwis: "Hoewel ik daarna nagenoeg altijd, op een seizoen te Rimboe na, bij Vivoo heb gespeeld, ben ik Grenswachters blijven volgen. Terugkeren op Sportpark De Buizerd was sowieso een beetje thuiskomen. Regelmatig bezocht ik de thuiswedstrijden, gevolgd door een pintje in de kantine. Tijdens een van die bezoekjes kwam de functie van assistent-trainer ter sprake. Hoe meer ik erover nadacht, hoe meer zin ik er in kreeg. Na enkele goede serieuze gesprekken is de knoop doorgehakt. Volgend seizoen ga ik aan de slag. Ik kijk er naar uit."

Klankbord

Corné Grinwis gaat met name op donderdagavond Patrick Arnouts assisteren tijdens diens training. De oefenmeester ziet de samenwerking zitten. "Elftalleider William Coenders maakt veel uren op de club en wil het iets rustiger aan gaan doen. Door de aanstelling van Corné Grinwis verbreden we de technische staf. Met zijn persoonlijkheid zal hij, naast assistentie op de training, ook perfect als klankbord voor de selectie dienen. Soms spelen er zaken in een groep, dingen die je niet per definitie direct met een trainer deelt. Corné is geen onbekende voor het team. En van het onderhoud met hem hield ik een goed gevoel over", aldus trainer Patrick Arnouts.

De transfer sloeg vooral te Huijbergen in als een bom. Echter insiders hebben volop begrip voor de move richting het zuiden. "Begrijpelijk. Meer dan drie decennia loop ik bij Vivoo rond. En nog steeds met veel plezier. Met Vivoo 3 hebben we een prachtig team. Zowel sportief als ook zeker daarbuiten een feestje. Op termijn voorzie ik echter haarscheurtjes. Diverse spelers twijfelen over het voortzetten van hun voetbalcarrières. Kinderen en andere oorzaken spelen een rol. Nu doet de mogelijkheid voor een nieuwe uitdaging zich voor. En ik heb besloten, hoe jammer ik het aan de ene kant ook vind, deze toch aan te gaan. Vanaf volgend seizoen aan de studie voor oefenmeester en daar waar ik kan een klein steentje bijdragen aan de successen van Grenswachters", besluit Corné Grinwis.