Afbeelding

Niels Kuijlen: 'Elftal naar mijn hart'

Algemeen

HOOGERHEIDE – Privé en zakelijk gescheiden houden. Het blijkt toch moeilijker dan menigeen denkt. Vraag het Niels Kuijlen. De uitbater van Bistro Het Raedthuys is fervent voetballiefhebber voorzien van een blauw Vivoo-hart. Toch ging hij onlangs in op de lokroep vanaf het Jac van Hoek Sportpark in Hoogerheide. Tijd voor enige opheldering!


Als Huijbergenaar sloot Niels Kuijlen (27) zich reeds op jonge leeftijd aan bij zijn voetballende leeftijdsgenoten van Vivoo. In rap tempo ontwikkelde hij zich tot talentvolle aanvaller en daar bleef het dan ook bij. Door zijn werk in de horeca ontbeerde hij de broodnodige trainingen om definitief het eerste elftal door te stoten. Buiten een flirt van een seizoen in WVV'67 2 bleef hij derhalve de lagere elftallen van Vivoo trouw. Momenteel fungeert hij als schaduwspits in Vivoo 4. Een rol letterlijk op zijn lijf geschreven daar zijn collega in de voorhoede Kevin van Loon inmiddels 45 maal doelpuntte en de teller van Kuijlen nog steeds op nul goals staat.

"En toch voel ik me prima op die positie. Het voordeel van die plek is dat wanneer je een fout maakt, er nog tien man achter je staan om het te herstellen", lacht Niels Kuijlen.


Overstag

Vivoo, WVV'67 en toch METO als uithangbord van de nering? "Er was geen ontkomen meer aan. Twee van die gasten, Indy de Bruin en Joey Mulders spelen in METO JO17-2 en werken als ober bij Het Raedthuys. Natuurlijk komt het onderwerp soms voetbal ter sprake. De jongemannen paaiden me om de naam van de bistro aan het elftal te verbinden. Toen ze dreigden met het ondermijnen van mijn gezag ben ik maar overstag gegaan, haha. Stiekem heb ik toen wat onderzoek gedaan en kwam erachter dat er niet veel gewonnen werd. De gloednieuwe wedstrijdoutfit kwam er plus een etentje voor heel het elftal, in geval van kampioenschap, in het vooruitzicht gesteld. Sindsdien hebben ze nog geen wedstrijd verloren en spelen aantrekkelijk voetbal. Een elftal naar mijn hart!".

Als het aan METO JO17-2 ligt zet Bistro Het Raedthuys de navolgende namen reeds op de gastenlijst van binnenkort: Joey Streefkerk, Carlo van Pul, Daniël Trieller, Indy de Bruin, Merijn Schuurbiers, Rory Konings, Julian d'Hondt, Mathijs Mous, Joey Mulders, Pieter van Haaften, Thomas van den Eerenbeemt, Tygo van den Eijnden, Stefano Goossens, Lois Deelen en Rianne Balogh. Inclusief leiding Jon de Bruin, André Goossens en Danny Streefkerk.