Van links naar rechts: het IGB team met Huub, Margot, Jessy, Esther, Rianne, Mariska, Anja, Saskya en Petra.
Van links naar rechts: het IGB team met Huub, Margot, Jessy, Esther, Rianne, Mariska, Anja, Saskya en Petra. Foto: Bep Tielemans

Gebiedsteam stelt zich voor

Algemeen

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Medio 2017 is binnen WijZijn Traversegroep in de gemeente Bergen op Zoom gestart met het introduceren van diverse Integrale Gebieds Teams (IGT) in de verschillende wijken. Doel hiervan is dichter bij de burger en zijn leefomgeving te zijn door onder andere meer toegankelijkheid en zichtbaarheid in wijken, buurten en kernen. Ook Lepelstraat en Halsteren heeft nu zo'n IGT team.

Graag wilden de professionals die deel uitmaken van dit gebiedsteam voor beide dorpen zich presenteren. Donderdagmiddag deden zij dat eerst in Halsteren, in ontmoetingscentrum de Wittenhorst; op donderdag 12 april zal het gebiedsteam kennismaken met Lepelstraat. Op deze manier hoopt het IGT team mensen in de praktijk sneller en makkelijker te kunnen bereiken.

Het IGT team Lepelstraat-Halsteren bestaat uit de volgende personen: Jessy van Hooydonck, opbouwwerk; Huub Schijns, maatschappelijk werk; Mariska van Leeuwen, opbouwwerk; Petra Bonestroo, maatschappelijk werk; Saskya de Keijzer, welzijnsdiensten; Anja Withagen, activiteiten en bewegen; Margot Wentink, mantelzorg; Rianne Folkertsma, voorleesexpress en Esther Moors, ouderenadviseur/Vraagwijzer.

Tijdens een informele borrel maakten allen kennis met mensen van instanties en personen waar zij regelmatig mee in contact zullen komen. Zij legden uit waarin zij op hun werkgebied gespecialiseerd zijn.

In Lepelstraat is de kennismaking 12 april tussen 17.00 en in 19.00 uur in 't Weike aan Kerkstraat 82.