Afbeelding

Grenswachters doorbreekt taboe

Algemeen

HOOGERHEIDE – Prijzen aan de meet. Wekelijks binden de veertien teams in de Vierde Klasse A de strijd met elkaar aan. Meer en meer begint het klassement haar uiteindelijke gezicht te krijgen. Op verschillende fronten met specifieke doelstellingen. Aan de onderkant vechten de teams van Nieuw-Borgvliet en Vivoo een verbeten gevecht om lijfsbehoud uit. Iets daarboven sluipt WVV'67 stiekem uit het zicht van het degradatiespook. Bovenaan de rangschikking maakt een vijftal verenigingen elkaar het sportieve leven zuur. Momenteel mogen ODIO en NSV terecht dromen over meer. Clinge doet nog steeds mee terwijl Grenswachters en METO hun bedoelingen niet langer onder de radar steken. Zondag deelden de Puttenaren echter een gevoelige tik aan koploper METO uit. Met een 0-2 zege werd een lang verfoeid taboe doorbroken.

Over het duel tussen de nummers één en twee van 'Vier A' waren de meningen van de bookmakers verdeeld. METO was lijstaanvoerder en bovenal deze eeuw achtmaal, inclusief zes zeges, in eigen huis tegen Grenswachters ongeslagen. De Putse formatie volgde op een punt met een wedstrijd minder. Een vertekend beeld daar groengeel vier punten in mindering kreeg na de soap rond aanvaller Giovanni Verduijn. De derbywinnaar zou een belangrijke stap voorwaarts zetten.

Minuut

Voor aanvang van METO-Grenswachters stond men op het Jac van Hoek-park een minuut stil bij het heengaan van oud-Hoogerheidese en later naar Putte uitgeweken Lia Huisman. De moeder van aanvalsleider Gino Boer overleed eerder die week op slechts 56-jarige leeftijd.

De beginfase stond in het teken van aftasten en een ultieme mogelijkheid voor Martijn Pieters. Hij verzuimde een voorzet van Jens Hermans in het voordeel van METO op het scorebord te zetten door de bal over het doel te jagen. Het zou het laatste roodwitblauwe wapenfeit van de middag blijken te zijn. METO moest ver terug in verdedigende stellingen. En nog voor rust zette de van vier duels schorsing teruggekeerde Gino Boer zijn handtekening onder twee Putse goals. Daar waar iedereen een vrije trap rechtstreeks op het doel verwachtte lepelde hij de bal op de kruin van de volledig vrijstaande Joris Koeleman. Met een geslepen kopbal verraste hij op zijn beurt METO-goalie Brian Verbrugge volkomen, 0-1. Kort voor de thee ontdeed Boer zich van zijn schaduw Niels Adriaansen en bezorgde de bal bij een vrijstaande Gijs van Landeghem, die op zijn beurt de stand verdubbelde.

In de tweede helft speelde Grenswachters puur op routine. De goede bedoelingen van METO strandden steevast op een solide blok van Putse ervaring. De jonge ploeg van coach Peter Deelen was geen schim van de toonaangevende ploeg eerder deze competitie. Topscorers Gijs Verresen en Joey van Hooijdonk werden volledig door de sterkhouders als Mark Leenaerts, Dennis Wilting en Jesper van Linden uit de wedstrijd gehouden. Aan de andere zijde was Ronald Clarijs kortbij nog een goal voor Grenswachters. De ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand. Een uitslag waar volgens niemand iets af te dingen viel.


Taart

In de Gentlemen-derby werd METO-Grenswachters (0-2) door slechts een trio vooraf juist geprognosticeerd. Ronny Bolders, Ben Stevens en Sem Akkermans. Laatstgenoemde mag zich na loting winnaar van het Klavertje-Tien weten. Top-10 algemeen klassement na veertien van de twintig derby's: André van Linden (34), Levien Michielsen (33), Luc de Bruijn (32), Dave de Crom (32), Team Beerepoot (31), Robert van Kalmthout (31), Sander de Nijs (31), Johan van Kalmthout (31), Coen Michielsen (31) en Wim Joossen (30).
Volgende derby-afspraak : zondag 15 april METO-ODIO.

Afbeelding