Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

METO-meiden zoeken versterking

Metomeidenteam@hotmail.com

HOOGERHEIDE – Het damesvoetbal krijgt meer en meer status en smoel. Decennia terug speelde men mondjesmaat en echt naam mocht het niet hebben. Sinds enkele jaren echter is 'het zwakke geslacht' aan een opmerkelijke opmars bezig.

Een jongedame in de spits van een willekeurig pupillen of juniorenteam vormt al enige tijd geen uitzondering meer. De media heeft inmiddels de voetbalvrouwen ontdekt met de Europese titel als hoogtepunt. Ook in de gemeente Woensdrecht mag en kun je als zichzelf respecterende voetbalclub niet achterblijven. In navolging van de zusterverenigingen onderneemt men bij METO andermaal een poging om de meiden in teamverband te bundelen!

Acht opeenvolgende seizoenen speelde METO-dames met veel plezier een rol in de marge van het West-Brabantse damesvoetbal. Vorig jaar viel vanwege zwangerschap, studie en werk echter het doek voor het roodwitblauwe team. Een leegte die snel zal worden opgevuld, als het aan Marc van Oevelen ligt. De oud-goalie maakt zich met Frank Lemans sterk voor de realisatie van een heus meidenteam. "Frank en ik hebben momenteel de JO13 onder onze hoede. Een elftal waarin onze dochters spelen. Dat gaat zonder problemen. Kijken we echter verder dan zullen de fysieke verschillen qua spel de kop op steken. Willen de meiden dan blijven voetballen dan zullen ze naar de omliggende verenigingen vertrekken. En dat is zonde. Een damesteam is sowieso een meerwaarde voor de club. Dat moeten we koesteren. Gelukkig ziet het METO-bestuur dit ook en gaf groen licht voor onze plannen", aldus Marc van Oevelen.

Het streven vormt een meidenteam in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar. Een elftal wat met ingang van augustus haar debuut in een meidencompetitie zal maken. "Momenteel hebben we zeven meiden die bij METO spelen. Zou mooi zijn wanneer er nog eens zoveel bijkomen waardoor we een team kunnen vormen. Als de nieuwelingen tegen een bal kunnen trappen, is dat meegenomen. Echter geen must. Zolang ze enthousiast, serieus en fanatiek zijn, gaan we ze dat gewoon leren", besluit Marc van Oevelen.

Jongedames in de leeftijd van 12 t/m 15 die interesse hebben om bij METO willen voetballen, neem voor informatie of aanmelding even middels een e-mailtje contact op met leiders/trainers Frank Lemans en Marc van Oevelen: Metomeidenteam@hotmail.com.

Foto: Versterking voor Isa, Romy, Tessa, Evi, Noa en Laura?

Meer berichten