Afbeelding
Foto: Rudy Jansen

Gedreven wethouder gaat graag verder

Algemeen

HUIJBERGEN – Vier jaar geleden was hij hoopvol op, maar allerminst zeker van een tweede raadsperiode. Nu is ABZ's nummer vier Lars van der Beek een ervaren wethouder, die hoopt op de steun van zijn stemmers zodat hij met al zijn energie en inzet zijn werk af kan maken. Dat werk laat zich het beste samenvatten als "mensen helpen", want dat is wat hij het liefste doet. Wie helpt hem daarbij?

Voor hij politiek actief werd, bouwde Lars van der Beek (48) een indrukwekkend cv op in het sociale domein. "Ik heb nou eenmaal niks met de 'harde' kant", zegt hij bijna verontschuldigend, "ik heb niet zoveel met huizen en spullen. Mensen vind ik veel interessanter. Mensen helpen en iets voor hen kunnen betekenen is wat mij motiveert."

In 2014 werd Lars van der Beek gevraagd om wethouder te worden voor het sociaal domein. Die vraag had hij niet verwacht, maar de uitdaging nam hij met volle overtuiging aan. "In de spotlight" staan is eigenlijk niks voor hem. "Als politicus moet je natuurlijk wel een 'drive' hebben, en die heb ik zeker. Maar ik ben vooral een man van de inhoud, daarom ben ik ook voor mijn rol gevraagd. De inhoud is dan ook waarop ik wilde scoren. Ik hoop dat de kiezers dat gezien hebben, en dat ze dat waarderen."

Vier jaar als wethouder leerden Lars van der Beek vooral om zijn rug recht te houden en geen onrealistische verwachtingen te wekken. "Ook voor een wethouder geldt dan een belangrijk deel van de politiek zich buiten de raadzaal afspeelt. Ik zal altijd mijn uiterste best doen om zichtbaar en bereikbaar zijn. Ik kan niet elk probleem oplossen, maar als iemand een kop koffie met me wil drinken om een probleem te bespreken, dan schuif ik aan."

Speerpunt

Een Woensdrecht waarin inwoners nog meer in hun eigen kracht staan, waar de gemeente ondersteunt zonder verantwoordelijkheid weg te nemen, en waar vooral wordt ingezet op het voorkomen van problemen, dat is wat Lars van der Beek de komende vier jaar wil bereiken. "Ook het armoedebeleid blijft een grote speerpunt, waar ik me 'volle bak' voor wil inzetten. En dat ga ik ook doen voor het behoud van voorzieningen in alle dorpen. Daarom is het belangrijk dat er bijvoorbeeld in Huijbergen gebouwd gaat worden."

Want Huijbergen heeft een speciale plek in het hart van Lars van der Beek. Hij woont er al jaren, met zijn echtgenote en twee zoons. Zijn grote passies, fietsen en hardlopen, leeft hij regelmatig uit in en rondom zijn dorp. Iedereen die hem wel eens in actie heeft gezien weet dat hij fanatiek en in topvorm is. "Ik hou van duursporten", zegt hij, "en van mijn politieke uitdaging is de finish nog lang niet in zicht. Met een figuurlijk applaus van de kiezers wil ik beginnen aan een sterke sprint. Ik barst nog van de energie! Stem dus op ABZ!"