Het team van Baas Assurantiën en De Hypotheekshop.
Het team van Baas Assurantiën en De Hypotheekshop.

Al veertig jaar een begrip in Halsteren en omgeving

Algemeen

HALSTEREN – 'Traditioneel in een modern jasje'. Zo omschrijft Pieter Baas het bedrijf waar hij inmiddels 22 jaar scepter zwaait. In 1996 vestigde Baas Assurantiën en De Hypotheekshop zich op locatie Dorpsstraat 81 in Halsteren. Pieter nam destijds deze tak van het bedrijf over van zijn vader, Piet Baas. Voorheen zat het kantoor voor verzekeringen en hypotheken samen met Baas Makelaars in het pand aan de Dorpsstraat 57. Op een gegeven moment groeide Baas Assurantiën en De Hypotheekshop daar uit zijn jasje.

Bij de enkele jaren geleden vernieuwde 'doorzonvestiging' naast de PLUS supermarkt lopen mensen gewoon binnen. Pieter Baas licht toe: "We willen zo laagdrempelig mogelijk werken, dat vinden we heel belangrijk. Daarnaast zorgen we ervoor dat we via media goed bereikbaar zijn. Wij waarderen dat mensen bij ons met hun naam bekend zijn in plaats van als relatienummer. Ons kantoor aan de Dorpsstraat is goed bereikbaar aan zowel de voor- als achterzijde. Er is volop gratis parkeerruimte."

Baas Assurantiën en De Hypotheekshop richt zich op alle vlakken van verzekeringen en hypotheken. Zowel voor particulieren als bedrijfsmatig. Opvallend is de groei door toename van zzp'ers. "Advies is juist voor deze vaak nog jonge mensen extra belangrijk. Praten met deze doelgroep gaat me makkelijk af", zegt Pieter, die zelf 42 jaar jong is. Samen met Sandra López Slokkers, Carmen van Broekhoven en Pieter Jacobs vormt hij het enthousiaste team van Baas Assurantiën en De Hypotheekshop.

Wat hypotheken betreft is volgens Baas sprake van 'booming business'. "Wij merken heel duidelijk dat de markt is aangetrokken, ook in Halsteren. Dat geldt zowel voor nieuwbouwwoningen voor starters als voor mensen die groter willen gaan wonen. Meer dan voorheen lopen mensen die vragen hebben even bij ons binnen voor informatie", vervolgt Pieter. Onder andere in de Rode Schouw en op de Schans is hier nieuwbouw gepland. Het werkgebied van Baas Assurantiën en De Hypotheekshop sterkt zich uit tot en met de wijde regio. "Dit houdt niet op bij Halsteren maar omvat ook Bergen op Zoom, de Zuidwesthoek, Steenbergen en het eiland Tholen. In Zeeland wordt momenteel veel nieuwbouw gerealiseerd, onder andere in Tholen en Sint Annaland."

Pieter Baas voegt nog toe dat Baas Assurantiën en De Hypotheekshop niet gebonden is en onafhankelijk adviseert. "Uit mond-tot-mondreclame blijkt dat veel partijen huizenkopers tippen dat ze op ons laagdrempelig kantoor gemakkelijk terechtkunnen." Baas Assurantiën en De Hypotheekshop is geopend van 8.30 tot 17.30 uur en op afspraak 's avonds van maandag tot en met donderdag.