Afbeelding
Foto: Arian Nefs

Nog steeds Pokémon Go spelers actief

Algemeen

HOOGERHEIDE - In de zomer van 2016 speelde bijna iedereen het spel: Pokémon Go. Hiermee kon je via een app op je telefoon de digitale beestjes genaamd Pokémon vangen.

Hiervoor moest je dus echt gaan lopen en naar buiten. Dit was nieuw voor het grote publiek. De ene Pokémon was meer zeldzaam dan de andere en sommige spelers reisden fanatiek af naar bijzondere locaties zoals het Vondelpark in Amsterdam of Lillo bij Antwerpen om deze zeldzame Pokémon te kunnen vangen.

Het was voor een moment een echte hype, maar zodra het najaar viel, de scholen weer begonnen en de dagen korter werden stopte al een groot percentage spelers met het spel.

Nu zo'n anderhalf jaar later zijn er nog steeds Pokémon Go spelers actief. Het spel heeft in de tussentijd ook wat updates in nieuwe functies erbij gekregen. Zo zijn er nieuw ook "Raids". De makers van het spel, Niantic, sturen uitnodigingen naar spelers om aan een "Raid" mee te doen. Hierbij vecht je tegen een Pokémon en kun daarna proberen hem te vangen.

Zondag tussen 13:00 en 13:30 uur was er een Exclusieve Raid om een Pokémon te "battlen" in Hoogerheide bij het "Hondenlosloopveldje" nabij de Plesmanlaan. Hierbij worden maar een paar spelers uitgenodigd om mee te doen aan die Raid. En er was een zeer zeldzame Pokémon om tegen te vechten, genaamd "Mewtwo".

Ineens stond de straat vol met auto's en mensen die naar hun telefoon staarden. Voorbijgangers en bewoners van de wijk leken geen idee te hebben wat er nou zo bijzonder was. Haast niet meer bewust van het idee dat Pokémon Go ooit zo populair was. Toch stond er een vrij grote groep spelers klaar om mee te doen aan de Raid. Hierbij mensen uit onder andere Bergen op Zoom, Breda en zelfs een jongeman uit Dorst.

Toen er gevraagd werd waarom ze nog steeds het spel spelen, verschilden de antwoorden niet erg veel van elkaar. 'Buiten zijn, samenhorigheid, spanning en beweging' lijken voor de Pokémon Go spelers die nog over zijn, genoeg motivatie om gewoon door te gaan met het spel.