Afbeelding

Voetballers ontwaken uit winterslaap

Algemeen

BERGEN OP ZOOM – HALSTEREN- LEPELSTRAAT- Het komende weekend beginnen Odio, Meto en RKSV Halsteren al aan de competitie. Alle andere standaardelftallen gaan het weekend daarna uit de startblokken. In de hoofdklasse worden meer wedstrijden gespeeld dan in de andere amateurklassen, dus daarom begint RKSV Halsteren een week eerder tegen BVC'12. Odio en Meto hebben de derby naar voren geschoven om niet in conflict te komen met de GP Adrie van der Poel. Onze sportredactie laat van de ploegen uit Bergen op Zoom en Woensdrecht 'voetbaldeskundigen' aan het woord over de prestaties tot nu toe en de verwachtingen na de winterstop.

VVC'68
Doelman Sander Zwaan van zaterdag derde klasse VVC'68: "We hebben gewoon te weinig punten gehaald. De trainingen gaan wel goed, maar datzelfde niveau halen we niet in de wedstrijden. Ik denk ook wel eens, hoeveel pech kan je hebben? Op beslissende momenten zit het niet echt mee. Kampioen zullen we niet meer worden, maar ik hoop toch wel op de achtste, negende plaats. Nu zitten we tegen de degradatieplaatsen aan en daar moeten we zo snel mogelijk weg zien te komen."

Vrederust
Eric van de Watering begon als nieuwe trainer bij Vrederust in de vierde klasse zaterdag. Van de Watering was een goede speler in de top van het amateurvoetbal en beweegt zich nu dus in de kelder van dat amateurvoetbal. Eric van de Watering aan het woord: "We hebben erg wisselvallig gepresteerd. We hebben met ons nieuwe elftal zeker progressie gemaakt, maar helaas is dat nog niet terug te zien in de resultaten. Ik hoop dat we veel plezier blijven beleven aan de wedstrijden en dat we doorgroeien. Vóór de winterstop was het dikwijls net niet en in de tweede helft kregen we nogal eens conditionele problemen. Na de winterstop gaan we daar samen aan werken en waarschijnlijk gaan we dat dan terugzien in de resultaten."

RKSV Halsteren
Zondag hoofdklasser RKSV Halsteren geeft het na een goed resultaat steeds weer weg tegen een laagvlieger. De RKSV doet nog volop mee voor de prijzen, maar er zal constanter gepresteerd moeten worden. Materiaalmanager Remco Raats heeft er nog alle vertrouwen in: "Als we in die laatste wedstrijden vóór de winterstop geen punten verloren hadden, dan hadden we zomaar bovenaan gestaan. Eigenlijk is dat ontzettend jammer. We gaan er alles aan doen om de nacompetitie te halen. Ik denk dat we de achterstand nog wel in kunnen lopen."

Dosko
Zondag eerste klasser Dosko presteert wisselvallig. Soms klappen ze er met z'n allen op en kan er van iedereen gewonnen worden. Soms gedraagt Dosko zich als een dood vogeltje en is er totaal geen inzet. Tommy Hagenaars van de Technische Commissie hierover: "De teleurstelling overheerst. We hebben vrij veel tegendoelpunten gekregen en vooral in uitwedstrijden stonden we er niet. Misschien wordt er dan toch te licht over gedacht. In de uitwedstrijden bij Rood Wit zijn we echt afgetroefd op inzet. We hebben wel pech gehad met de blessures van Toon Jochems en Stanley Ammerlaan. Als de blessureproblemen voorbij zijn, verwacht ik dat we na de winterstop mee gaan doen voor een periodetitel. Dosko gaat er overigens ook alles aan doen om weer een tweede elftal op de been te krijgen. Met behulp van een paar oud spelers zien we daar mogelijkheden."

Marjola Girls

Door de goede resultaten van het Nederlandse vrouwenelftal gaan steeds meer meisjes voetballen. Bij Marjola Girls zijn ze alvast begonnen. Tessa Govers aan het woord: "Na de promotie moesten we er in het begin nog even inkomen. Het gaat dan toch even wat sneller en je krijgt minder tijd om na te denken. De laatste wedstrijd hebben we gelukkig gewonnen. Na de winterstop komen we dezelfde teams nog een keer tegen. We weten dan wat we kunnen verwachten en we kunnen ons instellen op de sterke kanten van de tegenstander."

De zondagverenigingen RKSV Halsteren, Dosko en FC Bergen hebben een zaterdagelftal in de vierde klasse. RKSV Halsteren gaat daar waarschijnijk promoveren naar de derde klasse. Dosko en FC Bergen bewegen zich daar een paar plaatsen boven de degradatiegrens.

Afbeelding
Afbeelding
Ad en Annemarie Speek: trots op de gouden KNVB-speld.
Afbeelding
Afbeelding
Eric van de Watering wordt de nieuwe trainer van VV Vrederust.
Afbeelding
Afbeelding