Einde Puts avontuur voor Giovanni Verduijn?             Zware enkelblessure voor Thimo Rottier (WVV’67)
Einde Puts avontuur voor Giovanni Verduijn? Zware enkelblessure voor Thimo Rottier (WVV’67)

Nimmer saai aan de grens

Algemeen

PUTTE – De van origine Vierdeklassers METO en ODIO openen zondag aanstaande in een onderling duel op het Ossendrechtse sportpark Heiloop voetbaljaargang 2018. Een week later hervatten het gedegradeerde Grenswachters enerzijds als ook promovendi WVV'67 en Vivoo anderzijds hun voetbalavontuur. Ieder met specifieke doelstellingen. Resumé.

Dwaling
Grenswachters kan bogen op een spraakmakende opening van het seizoen 2017-2018. Patrick Arnouts keerde als trainer terug bij de vereniging waar hij ooit een seizoen als speler actief was. De opvolger van Peter van Oirschot 'nam' vanuit Etten-Leur Giovanni Verduijn mee. De speler van Unitas maakte vanaf dag één indruk op de vijandelijke verdedigende linies. Tot een administratieve dwaling hem van de Putse velden verbande. "Het verhaal is bekend. Vervelend hoe het allemaal gegaan is. De club kwam onnodig negatief in het nieuws, als elftal missen we een goede en bruikbare speler. Uiteindelijk kost het de vereniging veel geld en ons vier punten. Het had echter veel slechter gekund. Na de definitieve uitspraak hebben we als team direct de knop omgezet. En richten ons vanaf nu op de tweede seizoenhelft. Waarin nog van alles mogelijk is. Op Clinge uit na speelden we goed. En ben ik tevreden. De achterstand is overbrugbaar en daar gaan we ook voor", aldus Patrick Arnouts.

Met of zonder Verduijn? "Giovanni is nog geschorst en mag dit seizoen niet meer voor het eerste elftal uitkomen. Om hem iedere week vanuit Etten-Leur voor het tweede of derde te laten komen, dat mag je niet van hem verwachten. Volgend seizoen kijken we verder!", besluit de Grenswachters-trainer die onlangs zijn contract verlengde.

Uitdaging
Trainer Hans Vos en WVV'67 daarentegen gaan na dit seizoen uit elkaar. De houdbaarheidsdatum verstreken? Hans Vos:"Persoonlijk vind ik drie jaar een mooie tijd. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Volgend seizoen ga ik bij DEVO uit Bosschenhoofd aan de slag. Tot die tijd gaan we er wel alles aan doen om WVV'67 in de Vierde klasse te houden. Iets wat zeker mogelijk is daar we als team niets onderdoen voor ploegen als Nieuw Borgvliet, Vivoo, Ria W. Met hen gaan we de strijd aan. Over twee weken kunnen we weer over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Ricardo Jaspers, Marinus Knoops en Quirijn Schevenhoven zijn op de weg terug. Jammer is de ware enkelblessure van Thimo Rottier".

Rudo Gommers verlengde zijn verbintenis met Vivoo. Ondanks dat het team hekkensluiter in de Vierde klasse is. Laatste man Rick Luijkx bekroonde een topseizoen met een titel Voetballer van het Jaar en scheurde prompt zijn kruisband. Desondanks miste hij bijna geen wedstrijd. "Het niveau is hoger en hier hebben we soms moeite mee. Vanaf de kant is het niet altijd even leuk. Ik had graag op het veld gestaan. We hebben er samen zo hard voor gevochten. Dan is het zover en mag je toekijken. Het is echter zoals het is. Inmiddels ben ik geopereerd en herstellende. In de zomer zou ik weer volledig fit moeten zijn. Daarna voetballen? Er zitten risico's aan maar het zou zo maar weer kunnen. Het spelletje blijft hoe dan ook trekken dus…en ik heb nog een doorlopend contract! Ja, het liefst in de Vierde klasse. Het zal moeilijk worden doch echter niets is onmogelijk. Tenslotte rest er nog een half seizoen!".