Ontwerper Perry Schuurbiers vindt het ontwerpen van het Alters Insigne een grote eer.
Ontwerper Perry Schuurbiers vindt het ontwerpen van het Alters Insigne een grote eer. Foto: Dennis van Loenhout

Alters insigne en carnavalskrant

Algemeen

HALSTEREN - Het Alters insigne 2018, naar het ontwerp van Perry Schuurbiers, is verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten: Plus Grinwis, Marskramer, Cafetaria De Beek, Café De Beek, Café Tivoli, Café De Roos, De Bergse Dumphal, SVW De Wittenhorst, Bakker Bogers, Kessel's slijterij Gall & Gall en Slijterij De Beek. Deze verkooppunten zullen met hun verkoop van het Alters insigne gaan strijden voor de felbegeerde geveldweil voor de verkoper van de meeste insignes. De winnaar van de geveldweil zal bekend worden gemaakt op 9 februari 2018.

Het motto van Altere, Oud Gedaon is Jong Geleerd! is de inspiratie geweest voor het ontwerp van het Alters Insigne 2018.

Tijdes 't vastelaoved feest gaode gemaskerd over straot.

Oew eige vordoen as iemes aonders en op 't eeste gezicht onherkenbaor zijn, mar 'n Spinool is fier op z'n afkomst en zal dì altij laote zien.

In 't nuuwe insienje ziede dà trug in de typiese boerezaddoek en boerepet.

't Gemaskerd verkleeje is de baosis, dà kredde van jongs af aon mee.

't Masker stao symbool vor d'ouwere Spinool.

Mar as die z'n masker afzet dan ziede dad ielke Spinool d'n eeuwige jeugd et.

Carnavalskrant

HALSTEREN - De Alterse Vastelaoved staat al weer voor de deur. En vanaf 15 januari 2018 is dit letterlijk het geval want dan wordt door de vrijwilligers van de Stichting Alterse Carnaval de nieuwe Carnavalskrant rondgebracht. Tijdens de Huis-aan-Huis Donateursactie zullen de vrijwilligers van de Stichting Alterse Carnaval de carnavalskrant binnen het kerkdorp Halsteren bezorgen. Het schema waarin de krant wordt bezorgd is als volgt: Maandag 15 januari: wijk De Schans; dinsdag 16 januari: wijk De Rode Schouw; woensdag 17 februari: wijk De Beek; maandag 22 januari: Centrum Halsteren; dinsdag 23 januari: Gebied rondom de St. Antoniusmolen. Hierbij zal aan de inwoners van Halsteren tevens om een bijdrage gevraagd worden voor de Alterse Vastelaoved. De Stichting Alterse Carnaval dankt de inwoners van Halsteren bij voorbaat voor hun bijdrage.

Afbeelding