Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Jubileumconcert fanfare de Volharding

PUTTE - In het kader van het 80-jarig bestaan van de Putse fanfare "De Volharding" geven zij een aangenaam, sfeervol en vooral muzikaal concert op zaterdag 18 november om 20.00 uur in de Sporthal van MFC de Biezen te Putte. Het belooft een concert wat nog lang in ieders geheugen gegrift zal staan.

De oorsprong van de vereniging vond plaats bij het huwelijk van prinses Juliana met Bernhard von Lippe-Biesterfeld. Pastoor Wolters, Louis Peeters en Frans Cleiren waren de initiatiefnemers voor de oprichting met de voorlopige naam "Fanfare". Pas na de Tweede Wereldoorlog werd gekozen voor de huidige naam De Volharding. Na 80 jaar staat er een vereniging die regionaal en ook nationaal zijn mannetje staat. Nog geen twee jaar geleden werd op het nationale concours te Zaandam een score van maar liefst 90% behaald. Jong van geest, gericht op de toekomst.

Keihard is er sinds vorig jaar oktober gewerkt om deze avond tot een onvergetelijk evenement te maken. Onder leiding van Pierre van Broekhoven heeft het orkest zich de afgelopen maanden met de voorbereidingen bezig gehouden. De leden van de fanfare hebben het intern al met een feestje gevierd en op 18 november is het grote publiek aan de beurt. De organisatie: 'Wat eenieder te wachten staat verklappen we natuurlijk niet helemaal, maar een klein tipje van de sluier zullen we oplichten.'

Master of ceremony is deze avond "gouden stem" Ron van Hoof, die zelf ook gaat zingen. Tijdens de eerste helft van de avond wordt er op de afgelopen 80 jaar terug gekeken op een unieke wijze. Alles is uit de kast gehaald. Allerlei vormen van multimedia worden deze avond gebruikt, film, foto's, animaties en geluid. Ieder decennium komt na de grandioze opening aan bod met muziek die voor die tijd karakteristiek was. De tweede helft van de avond is gewijd aan de toekomst. Een keur aan moderne muziek, solisten en onverwachte gebeurtenissen. Maar er is ook een derde helft, de afterparty, waar bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje de tentoongestelde foto's kunnen bekijken en bij kunnen praten over het concert terwijl de zusjes Patty en Mandy van der Poel uit Putte muzikaal entertainen.

De entree bedraagt €7,50 en de kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de leden van de Volharding, het secretariaat holdmuze69@gmail.com, bij de Biezen en aan de toegang voor het concert vanaf 19.30 uur.

Foto's: De Volharding in de "mars", begin jaren 60 met vlnr Harry van Beeck, Jac. van Linden, Flip Hendrickx, Marcel Dekkers, Ludo Sluijts en op grote trom, Joost den Bil. Boven: Fanfare De Volharding op concours in Zaandam 2015.

Meer berichten