Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Gouden schoen voor Rick Luijkx

WOENSDRECHT – WVV'67 ziet Abraham. Vijftig jaar terug zag de voetbaltrots van Woensdrecht het levenslicht. Vrijdag 1 en zaterdag 2 september stond men op gepaste stil bij dit heugelijke feit. In het weekend was er het Tiki Taka Touzani Circus voor de jeugd, in de avonduren een groots feest met de Après Ski Hut. De festiviteiten waren daags ervoor reeds gestart met de zilveren uitvoering van het Voetbalgala. Naast hulde voor de topscorers eveneens eerbetoon voor de betere voetballers van het jaar. Met als primus interpares van Vivoo: Rick 'The King' Luijkx!

Minuut

Voor aanvang van de jubileumwedstrijd (foto midden) tussen een Sterrenselectie van METO, ODIO en Grenswachters contra de Promovendi WVV'67 en Vivoo werd een minuut stilte in acht genomen voor Gert-Jan de Kort (49) en Janus Sebregts (80). Beide personen, met grote verdiensten m.b.t. het jaarlijkse Voetbalgala, overleden eerder dit jaar. De wedstrijd kwam qua score pas na rust op gang. Het Sterrenensemble kwam via een strafschop van Maxime Huijbregts (Grenswachters) op voorsprong alvorens topscorer Quirijn Schevenhoven (WVV'67). Een rake kopbal van Sander Kerstens (ODIO) en een schot van Hein Loman (Grenswachters) zorgden opnieuw voor een veilige marge. Opnieuw Schevenhoven zorgde voor het slotakkoord en eindstand, 3-2.

Penaltybokaal

Als intermezzo werd door de D-pupillen in combinatie met een senior traditioneel gestreden om de Kapper Jaap Penaltybokaal. Abdi Hakim, Elham Yaquobi en Sander Kerstens bleven namens ODIO de concurrentie net voor (foto's onder).

Schoenen

Nadat WVV'67 door de KNVB en WVF waren gefeliciteerd was kreeg Quirijn Schevenhoven (WVV'67) op grond van zijn 33 goals de gouden schoen der topscorers overhandigd. Tweede werd Dimitri Ceuppens (Vivoo, 25 goals) en derde Bjorn Verbrugge (METO, 18 goals).

Vervolgens zag Max van Elzakker zijn kans schoon om namens Primera de winnaressen van het gelijknamige allround-topscorersklassement te feliciteren. Valerie Snepvangers (Vivoo dames 2) en Keshia Jubitana (Grenswachters dames 1) scoorden ieder 36 maal (foto rechtsboven).

Voetballer 2016-2017

Best bewaarde geheim vormde de bekendmaking van de titel Voetballer van het Jaar 2016-2017. Diverse spelers kwamen in aanmerking voor de felbegeerde schoenen. Uiteindelijk ging het brons naar METO-middenvelder Joep van Kalmthout en het zilver was voor Quirijn Schevenhoven (WVV'67). De hoogste eer was voor Rick Luijkx. De oud-speler van METO zocht en vond nieuw voetbalgeluk bij Vivoo. 'Hennie' voor ingewijden stond met een constant sterk optreden mede aan de basis voor de promotie van zijn team naar de Vierde Klasse. Beloning in de vorm van een terechte gouden schoen! (foto linksboven).

Reageer als eerste
Meer berichten


Bedrijf van de week