Afbeelding

Strijd om nieuwe premies bij Hel van de Pin

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - REGIO - In de 64-ste editie van wielerwedstrijd Hel van de Pin in Wouwse Plantage op dinsdag 8 augustus wordt gestreden om nieuwe premies. Voor het eerst zijn een leidersprijs en het '3-rondeklassement' onderdeel van de open categorie, waarin renners over 25 rondes strijden voor eeuwige roem.

De renner die over drie rondes de meeste punten verzamelt, ontvangt een extra premie. De leidersprijs is voor de renner die de meeste rondes als eerste over de meet komt. Vanzelfsprekend zijn er ook premies voor de sprinters op de 'boulevard' van de Hel van de Pin: de Plantagebaan. De overige opzet van het evenement is onveranderd: vanaf 13.00 uur strijden de renners om de grootste sportieve prestaties neer te zetten. Zonder versnellingen en clips op de pedalen, koersen zij onder meer over de onverharde en stoffige Kolenbaan!
Het wielerevenement wordt voorafgegaan door de jaarlijkse braderie en toertocht in de Wouwse Plantage op zondag 6 augustus. Tijdens de toertocht fietsen deelnemers 54 kilometer onder begeleiding (voor basisschoolkinderen is er korte route van 15 kilometer). Deelname is gratis, voor 12,50 euro genieten deelnemers van een verzorgde barbecue en ontvangen zij een aandenken. Aanmelden voor de toertocht via info@hoevekestijn.nl o.v.v. Toertocht.

Programma
13:00 uur, Jeugd 8 t/m 12 jaar; 13:25 uur, Jeugd 13 t/m 17 jaar; 14:00 uur, Dames 18 jaar en oude; 14:25 uur, Heren 36 jaar en ouder; 15:05 uur, Spektakelrit; 15:45 uur, Open categorie.