Verkiezingen in gemeente Beregen op Zoom
Verkiezingen in gemeente Beregen op Zoom

GroenLinks houdt twee raadszetels

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - GroenLinks Bergen op Zoom heeft een goede verkiezingsuitslag en blijft met twee raadsleden in de raad. Selin Karar: ”We hebben een goede campagne gehad en wij zijn enthousiast en gemotiveerd om te strijden voor onze idealen in de raad!”

Nu alle stemmen geteld zijn, is het duidelijk dat GroenLinks Bergen op Zoom met 6,8% van de stemmen de beste uitslag ooit heeft gehaald tijdens gemeenteraadsverkiezingen. Alleen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 1998 en 2002 werd een iets hoger percentage van de stemmen gehaald. GroenLinks komt met twee zetels in de raad.

Naast Selin komt Christel Verbogt uit Halsteren ook in de raad. Zij was eerder burgerlid in de fractie. De overige kandidaten van de top vier van de kandidatenlijst - naast Selin en Christel, Tom Bogers en Ruben Bals - zullen betrokken blijven. Samen gaan zij met hart en ziel werken om een duidelijk plan te maken voor het omgaan met de schuldenlast en de uitdagingen die er liggen om een energieneutrale gemeente te worden.