Richard van Hooijdonk, VV Grenswachters.
Richard van Hooijdonk, VV Grenswachters.

Richard van Hooijdonk:’Lukaku contra Verboven’

Algemeen

PUTTE – Frankrijk-België. Geen twijfel mogelijk. “Als je je kunt permitteren om jongens die nog geen dertig zijn en drie jaar terug gewoon wereldkampioen werden, thuis te laten. Dan heb je een luxe probleem. De Belgen daarentegen beschikken over een gouden lichting. Als het ooit moet gebeuren dan is het dit jaar”, beschouwt Richard van Hooijdonk.

De oefenmeester van aanstaande eeuweling Grenswachters is eveneens een eigen Oranje mening toegedaan. “Als ik het voor het zeggen had, dan was Anwar El Ghazi ook meegegaan. Ik had ook Cillessen geselecteerd. Raar dat die ineens, vanwege corona zogenaamd, moest afhaken. Persoonlijk speel ik het liefste met een drie-mans voorhoede Malen, Depay en Berghuis met Gravenberch, Wijnaldum en Frenkie de Jong controlerend daar achter. Een achterhoede met Dumfries, De Ligt, de Vrij en Blind, daar is niets mis mee.”

Grenswachters begroette in de voorbije jaren verschillende versterkingen van buitenaf. Voor het eeuwfeest voorziet een sponsor de selectie van opnieuw nieuwe impulsen. Richard van Hooijdonk opent de onderhandelingen: ”Giorgio Chiellini qua coaching en leiding geven. Romano Lukaku is ook een speler die bij ons niet zou misstaan. Moet hij op de training met Nicky Verboven maar uitvechten wie er eerste spits wordt! Verder lijkt me het wel een mooi symbolisch gebaar naar Christian Eriksen, wanneer hij helemaal is hersteld en toch niet meer in Italië mag spelen, om hem dan naar Putte te halen!”