Afbeelding

Lente op de Brabantse Wal

Algemeen

LEPELSTRAAT - Met het voorjaar in de lucht, is het tijd om van de zon en seizoensgebonden geneugten te genieten. Onder het vrolijke gezang van kwikstaartjes en het ijverige gezoem van bijen en hommels die druk zijn met bestuiven in hun aardbeienkas, kondigen Frank en Carola Hereijgers met trots de terugkeer aan van de koningin van de groenten: de witte asperge.

Deze delicatesse, bekend om zijn zachte, subtiele smaak en voedzame eigenschappen, is het perfecte ingrediënt voor een gezonde start van het seizoen. Of het nu gaat om een verfijnde maaltijd of een gezellige bbq, witte asperges van de Brabantse Wal voegen een vleugje klasse en lokale trots toe aan elke tafel.

Dit jaar bracht de landelijke media de asperges nog voor de vroege Pasen in beeld alsof de oogst al volledig gaande was. Eind maart is extreem vroeg voor de eerste asperges maar hier en daar kwamen er toch al wat kopjes boven piepen. Asperges hebben nou eenmaal warmte nodig vanaf de wortel tot bovenkant bed om de mooie lengte van ruim 20 centimeter te krijgen. 

“De gemiddelde temperatuur is intussen gestegen en nu zullen er meer verkooppunten open gaan om iedereen te verwelkomen”, aldus Carola Hereijgers.

Passie

Promotie voor witte asperges is meer dan alleen een uitnodiging tot proeven; het is een viering van de natuur en de passie van toegewijde telers.