Afbeelding

Besluiten van college B en W

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Burgemeester en wethouders hebben in hun vergadering onder meer als volgt besloten:

Groot Onderhoud Sportaccommodaties 

Het college gaat de gemeenteraad bij de resultaatbestemming voorstellen om € 240.000,- van 2023 naar het jaar 2024 over te hevelen voor groot onderhoud buitensportaccommodaties.         
        
Gedoogbesluit terrassen Boulevard
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het gedoogbesluit ten aanzien van de ruimere terrassen die gold voor de periode van 1 maart 2023 tot 1 maart 2024 met een jaar te verlengen tot 1 maart 2025. De verlenging geldt alleen voor de terrassen behorende bij de ondernemingen aan het strand van de Boulevard. De volledige huidige situatie zoals deze bestond tijdens het terrasseizoen 2023 wordt gedoogd. Dit is inclusief de in gebruik genomen gebieden tussen de oorspronkelijke terrassen en de aangebrachte verhardingen op het strand en/of opgerichte (seizoensgebonden) bouwwerken. Hiermee is er ruimte gecreëerd om een omgevingsdialoog met omwonenden en andere stakeholders aan te gaan over de kaders waarbinnen een definitieve verruiming kan plaatsvinden. Doel is dat voor 1 maart 2025 een omgevings-vergunning is verleend voor alle verruimde terrassen op basis van gestelde kaders. De vorm van de omgevingsdialoog is nog niet bekend en wordt op dit moment nader uitgewerkt. De gemeenteraad wordt in het vervolgtraject betrokken.         
        
QR-codes plaatsen bij kunstwerken in de openbare ruimte Het college is akkoord gegaan om een overeenkomst aan te gaan met ondernemersvereniging Sterk om QR-codes te plaatsen bij kunstwerken in de openbare ruimte. Bezoekers worden hiermee rechtstreeks naar een site gestuurd die alles in uitgebreide zin over het specifieke kunstwerk vermeldt en als informatiebron dient voor de bezoekers van de stad, te weten: https://bergenopzoom.nu/streetart .         
        
Jaarafsluiting grondexploitaties 2023

Het college heeft kennisgenomen van het financieel resultaat van de grondexploitaties 2023 van afgerond € 3,2 miljoen (er was € 2,3 miljoen begroot). Het college legt de raad het Verslag Bouwgrondexploitaties 2023 voor. Het verslag geeft daarnaast inzicht in de ontwikkelingen van de grondexploitaties voor de woningbouwlocaties en bedrijventerreinen in gemeente Bergen op Zoom.         
        
Pijlervisie economie 75%-versie

In 2021 heeft de gemeenteraad de Toekomstvisie 2035 vastgesteld. De Toekomstvisie 2035 geeft richting aan de ontwikkeling van Bergen op Zoom voor de komende jaren en schept daarmee een vergezicht. Met het opstellen van deze Pijlervisie economie worden de economische koers, richting en ambities uit de TV2035 nader uitgewerkt. Met het opstellen van deze Pijlervisie op hoofdlijnen wordt helderheid verschaft aan inwoners, bedrijven, partners, de ambtelijke organisatie en de gemeenteraad. Tegelijkertijd biedt de Pijlervisie economie handvatten voor initiatiefnemers om te komen met nieuwe plannen. Zodoende kan een positieve bijdrage worden geleverd aan maatschappelijke en economische effecten. De raad krijgt de visie aangeboden via een opiniërende raadsmededeling.