Afbeelding
Foto: Sportbedrijf Bergen op Zoom/Bananenwinkel

Triathlon ‘Brabantse Wal’

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Het is weer zover, het voorjaar lijkt begonnen en de dagen zijn lang genoeg om ’s avonds voor het donker nog een rondje te trainen. De meeste inschrijvingen voor wedstrijden staan open. Kortom, het seizoen gaat beginnen. Tijd ook om je in te schrijven voor triathlon Brabantse Wal op vrijdag 10 mei, de dag na Hemelvaart. 

Dat is de nieuwe naam van wat afgelopen jaren de Zoom(wo)man heette en de opvolger van de Jan Wijten Memorial die 25 jaar geleden voor het eerst georganiseerd werd. Het parcours lijkt dit jaar ook op die voorganger: de start is in zwembad de Schelp en de fiets- en looproutes lopen verder langs de Boulevard en over de Waterschans. 

Er kan individueel of in teams ingeschreven  worden voor een achtste triathlon (500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen), een kwart (1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) en ook nog voor een halve (2 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen). Die laatste afstand is de ‘originele’, omdat dat het originele plan was: een mooie zware triathlon op de Brabantse Wal aan het begin van het seizoen organiseren. 

Duursportwalhalla

De triathlon is bedoeld voor iedereen die eens een triathlon wil proberen, persoonlijke doelen wil halen en voor atleten die hun vorm aan het begin van het seizoen willen testen. Het idee voor triathlon Brabantse Wal ontstond in 2021, omdat de Brabantse Wal een duursportwalhalla is. Heuveltjes, bos, polder, hei, zee, vergezichten veel fietspad, veel singletrack. Daar kwam bij dat hier in Bergen op Zoom dus ooit al een triathlon was: de Jan Wijten Memorial. Dat was een compacte triathlon rond de Bergse Plaat. De eerste versie van de Zoom(wo)man in 2021 was een virtuele wedstrijd, vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar start de race terug op de plek waar de Jan Wijten Memorial ooit was. 

Het voorlopige programma voor 10 mei is als volgt:
8:30 uur: Start halve triathlon (de ‘originele’)

9:00 uur: Start eerste serie kwart

11:00 uur: Start eerste serie achtste

15:00 uur: Prijsuitreiking en sluiting    

Inschrijfkosten vanaf 50 euro.
Contact: organisatie@triathlonbw.nl
Inschrijven, info en updates via: https://www.triathlonbw.nl