Van Sabben sponsort de talentvolle broers Van den Boer bij het veldrijden.
Van Sabben sponsort de talentvolle broers Van den Boer bij het veldrijden. Foto: Bep Tielemans

De Schans geeft duwtje in de rug

Algemeen

HALSTEREN – Sponsorverzoeken krijgen ondernemers veel en vaak. En soms zit er eentje tussen die je niet kan, en niet wil, weigeren. Toen de drie veldrijdende broertjes Van den Boer aanklopten bij ondernemer Rinus van Sabben van Texaco De Schans: “Ik zie iets in die mannen, ze zijn zo fanatiek, die hebben een gouden toekomst voor zich.”

De broertjes Seppe, Arthur en Bas van den Boer worden steeds bekender in de wereld van het veldrijden. Al enkele jaren timmeren ze aan de weg, met steeds meer succes. De 18-jarige Seppe rijdt onder contract van het team Baloise Trek Lions, van teamleider Sven Nys, waar ook grote namen als Lars van der Haar, Pim Ronhaar en Thibau Nys voor uitkomen. In de juniorklassen reeg hij de overwinningen aaneen, en ook in de beloften blijkt hij prima opgewassen tegen de concurrentie. Zijn 16-jarige broer Arthur bewijst bij de junioren hetzelfde, met diverse overwinningen in belangrijke wedstrijden. Zondag werd hij in Meulebeke Belgisch kampioen. Hun jongste broertje Bas is vastbesloten om de familietraditie voort te zetten. Dat doen de broertjes sinds kort dus met steun van Texaco, intussen Esso, De Schans uit Halsteren. Ondernemer Rinus van Sabben vertelt hoe dat komt. “Vroeger deed ik aan motorcross, en daarin was de familie Van den Boer ook erg goed. In de jaren ‘70 en ‘80 sponsorde ik de oom van die jongens, die zelfs Europees Kampioen werd, en ook hun vader Robert ken ik uit het motorcrosswereldje. Van veldrijden wist ik weinig, daar ben ik me pas in gaan verdiepen toen Robert me vroeg of ik zijn zoons wilde sponsoren. Ik ben een paar keer gaan kijken en ik heb gezien dat deze jongens er echt voor willen gaan, in een sport die barst van het talent en waar de concurrentie groot is. Ik zie iets in deze gasten, geen idee of ze ooit zo groot worden als Mathieu van der Poel, maar ik weet wel dat ze een kans verdienen. Daarom wilde ik iets voor ze doen.” Van Sabben gaf de broers en hun vader een bus in bruikleen, waarmee ze al hun materialen naar de verschillende wedstrijden in Europa kunnen vervoeren. Met de tankpas van Texaco De Schans kunnen ze de bus voltanken. Die steun helpt, hoort Van Sabben nu al uit het kamp Van den Boer: “Ik sponsor namens Texaco De Schans, maar natuurlijk ook namens mijn andere bedrijven, Carwash De Schans en Tuinschermen De Schans. Garage Oude Molen helpt bovendien ook mee. Samen hopen we die jongens een duwtje in de juiste richting te geven. Het is in elk geval een genot om ze bezig te zien, dat ze alle drie talent hebben is wel zeker.”

Binnenkort staan de broertjes Van den Boer aan de start bij de Grote Prijs Adrie van der Poel in Hoogerheide, met een Halsterse naam op hun wielershirt: “Wat het me brengt om die jongens te sponsoren?” zegt Van Sabben, “geen idee, elke klant die extra bij ons komt tanken omdat hij onze naam bij het veldrijden zag is meegenomen, maar daar gaat het niet om. Ik vond gewoon dat ik iets moest doen voor die gasten. Ik hoop dat het ze helpt.”

Van Sabben sponsort de talentvolle broers Van den Boer bij het veldrijden.