Afbeelding

De Glazen Bol

Algemeen

WOENSDRECHT – Op de eerste zondag van december stak Koning Winter zijn kop al enigszins op. Vorst zorgde in de loop van de dag voor een onbespeelbaar veld voor de wedstrijd ODIO-De Markiezaten. Enkele kilometers verderop waagde WVV’67 het er in eigen huis wel op tegen laagvlieger Hulsterloo. 

Al vrij snel brak het ‘groenzwart’ van Woensdrecht met goals van Sander van ’t Hof en Quirijn Schevenhoven het Zeeuws-Vlaamse verzet. Nog voor rust verdubbelde men met treffers van Kieran Pijnen en andermaal Van ’t Hof de tussenstand. Na de thee tilden opnieuw Kieran Pijnen, Martijn de Nijs en voor de derde maal Van ’t Hof naar een 7-0 monsterscore.

In Groede ging Grenswachters op bezoek bij de plaatselijke hekkensluiter. Het eerste kwartier waren de Puttenaren niet bij de les en keken tegen een achterstand aan. Peter van Oirschot verzette wat bakens. De ploeg, met opnieuw een basisplaats voor de 15-jarige Wesley Suijkerbuijk, toonde veerkracht en tekende alsnog voor een 1-4 zege. Goals op naam van Senne Scheeren, Amine Bouloum, Tobi de Bruijn en Gijs van Landeghem.

In de Glazen Bol hebben de spelers nog een ODIO-duel te goed. Luca Bolders (4 pnt) bleef een klein beetje achter bij Finn Verhoeven (8), Senne Scheeren (9) en Tomlin Smits (11) en Delano Sebrechts (11). Voor 10 december opnieuw vijf hoofdrolspelers. Unaniem voorzien zij weinig problemen voor WVV’67 in Rucphen. Vivoo wacht in eigen huis een zekere overwinning op De Schutters. Het top-duel in de Vijfde klasse Achtmaal-METO mag rekenen op 50/50 gemengde gevoelens. Grenswachters en ODIO zijn veronderstelde underdogs.

Daan Verresen (METO): RSV-WVV’67 (2-2), DSE-ODIO (3-1), De Markiezaten-Grenswachters (4-2), Vivoo-De Schutters (5-0, joker), Achtmaal-METO (2-3). Wesley Suijkerbuijk (Grenswachters): RSV-WVV’67 (1-3), DSE-ODIO (3-1), De Markiezaten-Grenswachters (1-4, joker), Vivoo-De Schutters (3-0), Achtmaal-METO (3-0). Jules Ooms (ODIO): RSV-WVV’67 (1-2), DSE-ODIO (0-2), De Markiezaten-Grenswachters (0-2), Vivoo-De Schutters (4-1), Achtmaal-METO (1-1, joker). Kieran Pijnen (WVV’67): RSV-WVV’67 (0-2, joker), DSE-ODIO (3-1), De Markiezaten-Grenswachters (2-1), Vivoo-De Schutters (2-0), Achtmaal-METO (2-1). Levi van der Beek (Vivoo): RSV-WVV’67 (0-2), DSE-ODIO (2-2), De Markiezaten-Grenswachters (0-2), Vivoo-De Schutters (4-0), Achtmaal-METO (2-2, joker).