Bouke de Waal (Vivoo) trefzeker in Koewacht
Bouke de Waal (Vivoo) trefzeker in Koewacht

Goede tijden, slechte tijden

Algemeen

HOOGERHEIDE – Goede tijden, slechte tijden. Na de degradatie waait er bij METO onder leiding van Thomas Mangelaars een nieuwe frisse wind. Een aanpak die loont getuige de honderdprocent score. METO kon zich tegen een ondermaats De Schutters in de eerste helft zelfs enkele slordigheden permitteren. Uiteindelijk brak het, na twee ballen op de paal, in de 57e minuut dan toch de ban. Sander Bogers op Geert Verstraten, 1-0. Delano Sebrechts benutte een strafschop en stelde de zege veilig. In de slotfase voerden Gijs Verresen en opnieuw Geert Verstraten de score op. In de slotfase liet Bram Konings zich nog verschalken, 4-1.

In dezelfde Vijfde Klasse A tekenden Vivoo-coach Ronald Broos en de zijnen voor een tweede zege in dit seizoen. Na een kwartier maakte Finn Verhoeven zijn derde competitietreffer doch van Huijbergse grip op de wedstrijd was geen sprake. Net voor rust en een penalty net na rust zorgde voor een achterstand. Vivoo had met Bouke de Waal nog een troef achter de hand. De van een liesblessure herstelde verdediger werd naar het front gestuurd en signeerde diens persoonlijke Wonder van Koewacht. Twee treffers in de slotfase op conto en een nieuwe blauwe driepunter was daar, 2-3!

Een niveau hoger zit met name in Ossendrecht de hoofdmacht in de hoek waar de harde klappen vallen. Het nagenoeg ongewijzigde ODIO is geen schim van de stabiele middenmoter van de vorige uitgave Vierde Klasse-voetbal. Voor de vijfde opeenvolgende speelronde liep het team van coach Erwin van Schilt tegen een nederlaag aan. Sprundel liep voor rust uit naar een 3-0 voorsprong. In de tweede helft werd er een vierde treffer toegevoegd. Luc Melsen redde de Ossendrechtse eer, 4-1.

In de Glazen Bol bleven de voorzitters Roger Withagen (4) en Erwin van den Heuvel (6) enigszins achter bij hun collegae Daniël Janssens (10) en de winnaars Fon van Zunderd (11) en Rob de Rond (11).

Voor de eerste zondag in november komen het vijftal goalies aan het woord. Voor de topper in de Vierde Klasse A krijgt WVV’67 het lichte voordeel van de twijfel in Clinge (40-60). ODIO en Grenswachters wachten zware thuisduels. Een klasse lager wordt unaniem een vruchtbare middag in Nispen voorzien. Vivoo heeft met driewerf 3-1 thuis geen problemen met SDO’63. Saillant detail vormt dat geen enkele doelman een ‘clean sheet’ voor zichzelf heeft geprognotiseerd!

Bram Konings (METO): Clinge-WVV’67 (2-1), Grenswachters-Sprundel (0-3), ODIO-Hulsterloo (1-3), NSV-METO (1-4), Vivoo-SDO’63 (3-1, joker). Joram Adriaanse (Grenswachters): Clinge-WVV’67 (0-2, joker), Grenswachters-Sprundel (2-1), ODIO-Hulsterloo (1-3), NSV-METO (1-2), Vivoo-SDO’63 (2-0). Goort Gelten (ODIO): Clinge-WVV’67 (2-1), Grenswachters-Sprundel (0-1), ODIO-Hulsterloo (2-1, joker), NSV-METO (0-3), Vivoo-SDO’63 (1-1). Jason van Overveld (WVV’67): Clinge-WVV’67 (2-3), Grenswachters-Sprundel (2-2), ODIO-Hulsterloo (0-4, joker), NSV-METO (1-2), Vivoo-SDO’63 (3-1). Robert Samek (Vivoo): Clinge-WVV’67 (1-3), Grenswachters-Sprundel (0-2), ODIO-Hulsterloo (1-5), NSV-METO (0-5), Vivoo-SDO’63 (3-1, joker)