Orange the World
Orange the World Foto: Orande Mensink

Actie tegen geweld tegen vrouwen

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Soroptimist International club Bergen op Zoom e.o. organiseert weer tal van activiteiten in actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. 

Zo is de kaartverkoop gestart voor een filmavond voor goede doel Orange the World op dinsdagavond 21 november om 20.00 uur (inloop 19.15 uur), in Cinema Kiek-in-de-Pot. De film waarop de keuze is gevallen is Killers of the Flower Moon, een film met topacteurs als Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro en Jesse Plemons, geregisseerd door Oscarwinnaar Martin Scorsese. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van David Grann en brengt ons naar Oklahoma in de jaren ‘20. Daar is een door olie rijk geworden indianenvolk (de Osage) slachtoffer van gruwelijke misdaden. Aanmelden voor de film kan via een e-mail naar soroptimisten.bergenopzoom@gmail.com. Een kaartje kost €17,50. Een drankje vooraf en hapjes in de pauze zijn daarbij inbegrepen. Na afloop is er nog een gezellig samenzijn. 

De campagne Orange the World vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Oranje verlichting, debat en tentoonstelling Soroptimist International club Bergen op Zoom e.o. promoot deze campagne van Orange the World al jaren. Op vrijdag 24 november is de officiële start van door wethouder Joey van Aken in het oude Stadhuis op de Markt om 19.30 uur. Tot en met 10 december zijn diverse gebouwen oranje verlicht, ook de Antoniusmolen in Halsteren.