Leuke outdoordag op Kraaijenberg
Leuke outdoordag op Kraaijenberg Foto: Bep Tielemans

Beleef Kraaijenberg Outdoor

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Liefhebbers van ‘buiten’ opgelet! Op zaterdag 24 juni wordt Kraaijenberg Outdoor georganiseerd. Een gezellige dag van Brabants Landschap, voor iedereen die iets wil beleven in de natuur. Tussen 11.00 en 17.00 uur zijn er bij bezoekerscentrum De Kraaijenberg in Bergen op Zoom allerlei buitenactiviteiten. 

Het evenement is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Tevens begint deze dag de verkoop van kaartjes voor “Buitenbioscoop De Kraaijenberg”. Op vrijdag 15 september wordt de film ‘De Brabantse Wal, van wad tot woud’ vertoond in het decor van het Markiezaat.

Brabants Landschap nodigt alle inwoners op en rond de Brabantse Wal uit om 24 juni naar het bezoekerscentrum te komen. Hier kun je kennismaken met de boswachter en meewandelen met een excursie door het Markiezaat. Voor kinderen zijn er leuke doe-activiteiten. Je kunt nestkastjes, natuurarmbandjes en fossielen maken. Wie durft, mag in de bomen klimmen. Of blijf lekker op de grond en ga boogschieten of pers je eigen fruitsapje met een speciale fiets. Natuurlijk kun je ook hutten bouwen in het Klauterwoud.  

Op de informatiemarkt staan kramen van allerlei groene organisaties op de Brabantse Wal, waaronder Natuurpodium, de groene BOA’s van SSiB, de agrarische natuurvereniging en IVN De Groene Zoom. Er zijn demonstraties van het Dutch Dronecentre en van een houtkunstenaar.  

Het adres is Fianestraat 21 in Bergen op Zoom. Let op de borden waar je de auto kunt parkeren. Of kom op de fiets!

Buitenbioscoop op 15 september
In april ging de film ‘De Brabantse Wal, van wad tot woud’ in première. De film werd goed bezocht in de bioscopen van C-Cinema in Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur. Op vrijdag 15 september kun je de natuurfilm bekijken bij zonsondergang, in het decor van het Markiezaat. Op de Kraaijenberg wordt dan een buitenbioscoop-avond georganiseerd, in samenwerking met Stichting De Brabantse Wal. De kaartjes zijn vanaf 24 juni te koop op www.brabantslandschap.nl/buitenbioscoop.

De rest van het jaar
Bezoekerscentrum De Kraaijenberg is het hele jaar geopend op zondag van 12.00 tot 16.00 uur en van april tot oktober ook op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur. Iedere maand zijn er activiteiten voor volwassen, kinderen en kleuters. Kijk voor meer informatie op www.brabantslandschap.nl/activiteiten.