Afbeelding

Zalm Teriyaki

Algemeen

Benodigdheden

4 zalmfilets, 80 ml Teriyakisaus, 50 ml sojasaus, 60 ml ketjap manis, 40 ml
water, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels honing, 2 teentjes knoflook fijn geperst, ½ theelepel gemberpoeder, peper en zout, 1 theelepel maïzena, halve citroen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Los de theelepel maïzena op een eetlepel water, doe de teriyakisaus, sojasaus, ketjapsaus, basterdsuiker, knoflook,
gemberpoeder, water, honing en de maïzena oplossing in een pannetje en
verwarm en roer goed door elkaar met een garde. Breng zachtjes aan de kook en laat iets indikken. Schenk de saus voor de helft in een ovenschaal en leg de zalm erin. Pers de citroen eroverheen en bestrooi ze met zout en peper en schenk dan de rest van de saus over de zalm. Bak de zalm in 15 tot 18 minuten op 180 graden, schep tussendoor een keer wat saus over de zalm.
Heerlijk met gebakken aardappels en salade.

Eet smakelijk!

Diana Rens