Afbeelding

Kerkberichten Zuidwesthoek, Halsteren, Lepelstraat

Algemeen

Parochie De Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 12,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.

Vanwege de zomervakantie is het parochiekantoor te Hoogerheide in juli en augustus alleen geopend op vrijdagochtend van 09.00 uur tot 11.30 uur.  Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Ossendrecht: Jan Sloven w.v. Wilhelmina van Dijk, Rina van der Poel e.v. Cor van Put, Jacques van den Bussche w.v. Jo Goossens, Gerrie Jaspers w.v. Cor van der Velden; e.m. pastoor Jan van Oers.

Mededeling: Zaterdag 9 september, voorafgaande aan de Nationale Ziekendag op 10 september, zal er in de kerk van Hoogerheide om 13.30 uur een eucharistieviering zijn waarin het Sacrament van de Zieken kan worden ontvangen.

Als u deze ziekenzalving wilt ontvangen wilt u zich dan aanmelden via de e-mail aan mirella@samenkerk.nl of telefonisch naar het parochiekantoor.

Livestream: De weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide worden uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. 

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zondag 30 juli om 09.30 uur: woord- en communieviering, feest t.g.v. gedaanteverandering van de Heer; Voorgangers: p.w. Gerard Damen; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Rieky Oerlemans; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Intenties: To Bogers w.v. Karel van Loon v.w. jrgt.; Mededelingen: vrijdag 4 augustus om 09.30 uur: eucharistieviering, 1e vrijdag v.d. mnd., zondag 6 augustus om 09.30 uur: woord-en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is gesloten. Elke tweede donderdag van de maand om 14.00 uur is er een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. De volgende viering is op donderdag 17 augustus. U bent van harte welkom. De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 
Mededelingen: De kerk is gesloten. Elke zondagochtend om 09.30 uur is er een eucharistieviering in de kapel bij het Broederhuis in Huijbergen, u bent hierbij van harte welkom, ingang via Staartsestraat. 

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht.

Zondag 30 juli om 11.00 uur: Woord- en communieviering, feest t.g.v. gedaanteverandering van de Heer; Voorgangers: p.w. Gerard Damen; Koster: Emmy Stigter; Lector: Emile v.d. Eijnden; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en koor. Intenties: Sidon van Elzakker-Simons. Mededelingen: zondag 6 augustus om 11.00 uur: woord- en communieviering, dinsdag 8 augustus om 19.00 uur: woord- en communieviering in de Adolphine Kapel.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Elke dienst is te volgen via Kerkdienst Gemist of YouTube. Voor actuele informatie kunt u website www.pkgw.nl raadplegen. 

Zondag 30 juli om 9.45 uur: ds. W. Lolkema, Woensdrecht.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Zondag 30 juli 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Alle overleden leden van de KBO. Diny Heijmans-Maa; Jos de Kroon; Familie van der Hulst, zegen over gezin en bedrijf

Donderdag 3 augustus 9.00 uur: Dienst van Woord, Gebed en Communie; Voorganger: pastoraal werkster Lenie Robijn. Doop: Esperanza van Schilt, Kai Niedeveld. Overleden: Toos Helsloot-de Kok, Corrie Kroonen-Snoeijers.

Pastoraal woord

De laatste tijd kom ik af en toe in aanraking met jonge mensen die meestal via een eigen zoektocht (soms opnieuw) terechtkomen bij het christelijk geloof en vragen om te worden gedoopt of gevormd. Soms hebben deze jong volwassenen thuis of op school al wel eens iets gehoord over het christelijke geloof. Maar door een ontmoeting of een gebeurtenis in hun leven zijn ze op zoek gegaan naar God en naar een levensbeschouwing die hen houvast geeft en richting. Opmerkelijk is ook dat deze jongeren bij de keuze voor een doop in de RK kerk waarde hechten aan het feit dat de RK kerk als oudste kerk teruggaat op de apostelen en op Jezus zelf die de apostelen aangesteld heeft. Zo mag ik binnenkort op zondag 30 juli twee jonge volwassenen dopen in de kerk van Halsteren waar ze later ook zullen trouwen. Als een volwassene gedoopt wordt in de katholieke kerk ontvangt hij of zij direct het vormsel en de 1e Communie. Deze drie zogenaamde initiatiesacramenten horen namelijk bij elkaar.

Een bijzonder gebeuren voor de kerk en onze parochies is het zeker als we mogen meemaken dat jonge mensen voor het geloof kiezen en bij Christus en de kerk willen horen. We bidden dat hun verdere leven door God gezegend mag worden.

Pastoor Hans de Kort.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. 

Zondag 30 juli 10.00 uur: Dienst in de Protestantse kerk te Nieuw- Vossemeer; Ds. H. de Bie uit ‘s Gravenpolder, Viering Heilig Avondmaal. 

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 29 juli 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Frans Luijks e.v. Carla Kint; Marinus v.d. Watering en Anthonetta v.d. Watering-Verhees; Anthonius Aarts e.v. Helena Aarts-v.d. Watering. Voorganger: Past. H. de Kort, lector A. Blom; volkszang.

Dinsdag 1 augustus 19.00 uur: Eucharistieviering; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Familiebericht plaatsen in deze krant? Bel: 0164-682286 of mail naar: info@minervepers.nl