Afbeelding

Deelname NK tegelwippen

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Helpt u ook mee om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen? Net als in 2022 doet de gemeente Woensdrecht ook dit jaar weer mee aan het NK tegelwippen. Hoe meer tegels inwoners verwijderen, hoe hoger de gemeente in het landelijk klassement kan komen te staan. 

De wedstrijd loopt van 21 maart t/m 31 oktober 2023. Vorig jaar eindigde Woensdrecht met 8.786 verwijderde tegels als 14e in de categorie ‘kleine gemeenten’. De ambitie is om dit jaar hoger te scoren. Daar zal de gemeente zelf voor aan de slag gaan, maar ook onze inwoners kunnen meehelpen. 

Waterdoorlatend

De aankomende periode wordt extra kritisch bekeken waar in de openbare ruimte verharding weggehaald of waterdoorlatend gemaakt kan worden. Vorig jaar is bijvoorbeeld het asfalt in de Valkestraat in Hoogerheide omgevormd tot waterdoorlatende bestrating en zijn geveltuintjes aangelegd in de Raadhuisstraat. Ook kan het zijn dat ergens een onnodig breed trottoir ligt of een weg die niet of nauwelijks meer gebruikt wordt. 

Daarnaast wil de gemeente diverse acties opzetten om inwoners te stimuleren en te ondersteunen bij het verwijderen van tegels uit hun tuin.

Zo worden onder andere kruidenplantjes en insectenhotels weggegeven, worden gratis de verwijderde tegels opgehaald met een vrachtwagen van de gemeente en kunnen inwoners van gemeente Woensdrecht tegen een gereduceerd tarief een regenton aanschaffen. 

Ook gemeente Bergen op Zoom doet weer mee

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen is weer van start gegaan en loopt van 21 maart t/m 31 oktober. Ook dit jaar doet de gemeente Bergen op Zoom mee.

De gemeente roept inwoners op om zoveel mogelijk tegels te wippen en in te ruilen voor groen. ‘Zo passen we samen de leefomgeving aan op het veranderende klimaat.’ 

De aftrap voor het NK Tegelwippen in gemeente Bergen op Zoom vindt plaats op woensdag 29 maart om 14.00 uur, Kometenlaan 5 te Bergen op Zoom. Wethouder Hans Peter Verroen is dan aanwezig en wipt de eerste tegels.