Danny Suijkerbuijk nam afscheid van Zaterdag 1
Danny Suijkerbuijk nam afscheid van Zaterdag 1 Foto: Christian Keijsers

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Het was zaterdag voetbaldag afgelopen weekend. De wedstrijd van Zondag 1 tegen Moerse Boys was verplaatst naar de zaterdagavond. Iets wat vanaf volgend seizoen eerder regel dan uitzondering zal worden. Het publiek en de spelers konden dus alvast ervaren wat dat gaat betekenen. De eerste beelden gaven een bomvolle kantine te zien. En met DJ Hollywoord en zanger Ruud Zwaan was de derde helft compleet.

Zondag 1 klopt streekgenoot Moerse Boys

De avondwedstrijd kon op redelijk wat publieke belangstelling rekenen. Een goed gevulde tribune, die bescherming bood tegen de hoosbui in het begin van de wedstrijd, zag na tien minuten Moerse Boys op een voorsprong komen, nadat de Halsterse goalie de door de regen spekglad geworden bal door zijn handen zag glippen. Nog voor rust stelde Halsteren orde op zaken. Het kwaliteitsverschil was groot en door treffers van Giovanni Moerland en Jaoud Chraou kwam Halsteren op een 2-1 voorsprong met rust. Die stand bleef lang op het scorebord. Pas tien minuten voor tijd zette Salah Jaddi Halsteren op een comfortabele 3-1 voorsprong. In blessuretijd werd het nog spannend, nadat Moerse Boys een strafschop kreeg en benutte. De 3-2 voorsprong gaf Halsteren echter niet meer uit handen en zo pakte de ploeg van Erwin de Nijs de derde zege op rij. Komende zaterdag speelt Halsteren wederom een avondwedstrijd op sportpark De Beek. Dan wordt afgetrapt om 18.00 uur tegen de Utrechtse titelkandidaat Kampong. De entree is gratis en je support is meer dan welkom!

Geen stunt voor Zaterdag 1 tegen MOC’17

Ook voor Zaterdag 1 stond er een derby op het programma. Op sportpark Rozenoord trof het titelkandidaat MOC ‘17. Halsteren bood veel verweer tegen MOC ‘17. De ultieme kans op een voorsprong werd echter niet benut, Thom Luijks verzuimde in het zicht van de rust vanaf de stip de 0-1 te scoren. MOC ‘17 deed dat in de extra tijd van de eerste helft wel, waardoor de ploegen met een 1-0 stand gingen rusten. Na de thee ging Halsteren op jacht naar de gelijkmaker en binnen tien minuten scoorde Toni Ngombo die ook. Helaas lukte het niet om een gelijkspel over de streep te trekken. In de slotfase scoorde MOC ‘17 de 2-1. In een alles of niets poging alsnog op 2-2 te komen, zag Halsteren door de geboden ruimte achterin MOC ‘17 in blessuretijd de eindstand op 3-1 bepalen.

Danny Suijkerbuijk met “voetbalpensioen”

De 37-jarige routinier Danny Suijkerbuijk speelde tegen MOC ‘17 zijn laatste wedstrijd voor Zaterdag 1. Hij start binnenkort een supermarkt in Renesse en kan dat niet meer combineren met het trainen en spelen in Zaterdag 1. Danny speelde de afgelopen vijf jaar onafgebroken in Zaterdag 1, maar heeft daarnaast bij Halsteren een rijke voetbalcarrière als jeugdspeler en als speler in Zondag 1 achter de rug. De club bedankt Danny voor zijn jarenlange inzet in de beide hoofdmachten!

Landelijke spelende jeugdteams in mineur

De jeugdelftallen van Halsteren die uitkomen in de landelijke divisies (JO19-1, JO17-1 en JO15-1) hadden het zwaar afgelopen zaterdag. De JO19-1 moest op Rozenoord de meerdere erkennen in MOC’17 en ging onderuit met 3-0. Halsteren blijft daardoor hekkensluiter in de vierde divisie. De JO17-1 heeft zich genesteld in de middenmoot van de landelijke zevende divisie, maar ging in eigen huis met een 0-7 nederlaag tegen ASWH de bietenbrug op. De JO15-1 wacht in de zesde divisie nog op de eerste overwinning. Op eigen veld gaf het goed partij tegen een sterk Kloetinge, maar het was niet genoeg voor de zege. De Zeeuwse ploeg won met 2-4.

Komend weekend staat alleen voor de JO19-1 een wedstrijd gepland: de ploeg reist af naar Tilburg voor het treffen met TSV Gudok. Bij winst op deze ploeg verruilt Halsteren de laatste plaats voor de negende plek op de ranglijst.

Wedstrijdprogramma thuis

Donderdag 23 maart: 20:30 Halsteren 35+2 - Oranje-Blauw’14 35+1

Zaterdag 25 maart: 08:30 Halsteren JO10-1 - DOSKO JO10-1; Halsteren JO9-2 - Roosendaal JO9-2; Halsteren JO8-3 - Alliance JO8-2; Halsteren JO10-3 - FC de Westhoek’20 JO10-2; Halsteren JO9-1 - RSV JO9-1JM. 09:45 Halsteren JO14-1 - Kogelvangers JO14-1; Halsteren JO11-2 - DSE JO11-2; Halsteren JO11-1 - SJO De Markiezaten JO11-1. 11:15 Halsteren MO15-1 - ODIO MO15-1; Halsteren JO15-3 - BSC JO15-2. 13:00 Halsteren VR1 - VVC’68 VR1; Halsteren JO18-1 - SC Gastel JO18-1. 15:00 Halsteren JO19-2 - BSC JO19-1. 18:00  Halsteren - Kampong.

Zondag 26 maart: 11:00 Halsteren 3 - ODIO 3. 11:30 Halsteren 2 - ODIO 2.