Afbeelding

Jong bluestalent uit Ossendrecht

Algemeen

Nienke Dingemans, Joost Verbraak, Jan van Bijnen en Joris Verbogt met ‘Hoe een meisje van 14 de blues kreeg’ (inmiddels 17!) - Vrijdag 14 april 2023 om 20.15 uur bij Podium Kloosterhof in Hoogerheide. 

Nienke Dingemans is een 17-jarige singer-songwriter uit Ossendrecht. Ze wordt gezien als een zeer jong bluestalent, maar haar muziek strekt zich ook uit tot soul, country en jazz. Op 14 april treedt ze samen met Joost Verbraak, Jan van Bijnen en Joris Verbogt op bij Podium Kloosterhof in Hoogerheide!

Multi-instrumentalisten Joost Verbraak en Jan van Bijnen produceerden Nienkes jubelend ontvangen debuut-EP ‘Devil On My Shoulder’. Joris Verbogt is haar vaste bassist.

Met z’n vieren brengen deze artiesten een muzikale ode aan hun inspiratiebronnen: de mensen achter de oeroude blues van de katoenvelden van Mississippi, de city blues die halverwege de vorige eeuw in Chicago ontstond. De hedendaagse versie daarvan.

Verwacht spetterende zang, bezwerend gitaar- en blaaswerk en intense ritmes: zie hoe een meisje van 14 uit Ossendrecht de blues kreeg! U kunt nu nog nét zeggen dat u haar zag toen ze nog niet doorgebroken was! Entree: € 18,00 (met pauzedrankje).