Afbeelding

Kerkberichten

Algemeen

De Bron: Parochiekernen Huijbergen, Hoogerheide, Ossendrecht, Putte, Woensdrecht

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. 

Het parochiekantoor te Hoogerheide is op woensdag- en vrijdagochtend geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). 

Let op: vrijdag 3 februari is het parochiekantoor gesloten.

Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel. 06-15656260 of mail naar: uitvaart@samenkerk.nlVoor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl.  

Intenties voor onlangs overleden parochianen: Hoogerheide: Marja Verheezen w.v. Piet Boden; Cor Suijkerbuijk w.v. Antoon Ots.


Livestream: Vanaf heden worden de weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie. U komt dan op de parochiepagina terecht. Linksboven vindt u het kopje ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zondag 29 januari om 09.30 uur: Woord- en communieviering; Voorgangers: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Marie-Louise v. Hooydonk. Intenties: To Bogers w.v. Karel van Loon. o.o. Moerkens-Nachtzaam. Muzikale verzorging: organiste Lisette v. Mechelen en koor. Mededelingen: vrijdag 3 februari en zondag 5 februari zijn er geen vieringen i.v.m. veldrijden, zondag 12 februari om 09.30 uur: viering;.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke 2e donderdag van de maand om 14.00 uur een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. De volgende viering is op 9 februari. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. U bent van harte welkom. 

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 
Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting. De volgende viering is op 1 februari. U bent van harte welkom. 

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 29 januari, om 11.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster/lector: Johan den Ouden. Intenties: Sidon van Elzakker-Simons, Til Rijk v.w.verj.Mededelingen: zondag 5 februari om 11.00 uur: woord- en communieviering.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410.

Zondag 29 januari om 9.45 uur: ds. W. Lolkema, Woensdrecht.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Zondag 29 januari 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pater Bertus van Schaik en pastor Lenie Robijn. Intenties: Alle slachtoffers van de Watersnoodramp van 1953; Alle overleden leden van de KBO; Harry Uijtdewilligen; Ad Jonkers; Overleden ouders Mies-Potters en Riet Machielsen-Mies; Overleden ouders Uijtdewilligen-Kroft en overige familieleden; Overleden ouders Dingenouts-Brouwers en overige familieleden. Donderdag 2 februari 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Alle slachtoffers van de Watersnoodramp van 1953.

Pastoraal woord 

Jaarlijks vindt van 18 tot 25 januari de internationale gebedsweek plaats voor de eenheid van de christenen. Een oecumenisch initiatief ontstaan in Engeland in 1908. Door gebed wordt gehoor gegeven aan de bede van Jezus zelf bij het laatste avondmaal dat allen één mogen zijn (Joh. 17, 21). Er was in onze parochie in de Martinuskerk in Halsteren een oecumenische viering op zondag 22 januari. 

Deze week zijn verschillende kerken in Nederland ook begonnen met de Actie Kerkbalans. Het blijft voor alle kerken zeer nodig om een beroep te doen op de parochianen of gemeenteleden om de kerk financieel te ondersteunen. Voor het onderhoud en de instandhouding van de kerkgebouwen en voor het bekostigen van het pastorale werk zijn we als kerken voor het grootste deel afhankelijk van wat u als parochianen ons wilt geven. We willen als kerk een plaats zijn en blijven waar mensen rust en verdieping vinden en God ontmoeten. Waar we naar elkaar omzien en voor elkaar zorgen. Waar we klaarstaan voor mensen in de samenleving die onze steun nodig hebben. Uw bijdrage is onmisbaar om dit samen kerk-zijn ook in 2023 vorm en inhoud te geven. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage.

pastoor Hans de Kort

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.

Zondag 29 januari 10.00 uur: dienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Ds. H. de Bie, viering Heilig Avondmaal.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 28 januari 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Pastoor Blaauwhof; Riet Koster w.v. Tonny Vertommen; To Bosters w.v. Arjaan Voorbraak; Jo Rens w.v. Koos de Krom; Jaan Kijzers w.v. Geert Valkenburg; Paus Benedictis XVI. Voorganger: Past. Hans de Kort, lector: H. Wouts m.m.v. het Antoniuskoor. Dinsdag 31 januari 16.00 uur: Eucharistieviering; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. 

Woensdag 1 februari 10.30 uur: Herdenkingseucharistieviering Watersnoodramp. In deze viering gedenken wij: o.o.Suijkerbuijk-Rokx en dochter Annie; o. fam. van Tillo Schijvenaars en alle slachtoffers van de Watersnoodramp. Voorgangers : Pastoor H. de Kort en Vicaris P. Verbeek, lector: F. Veraart m.m.v. het Antoniuskoor. 

Aansluitend processie naar het kerkhof. Muzikale ondersteuning koperensemble harmonie. Bloemstuk leggen? Mail dan naar: betsy.dekock@home.nl 

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl.

Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Wilt u uw familiebericht plaatsen in deze krant? Bel 0164-682286 of mail naar: info@minervepers.nl