Afbeelding

Nationale Archeologie Dagen 2022

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - De Nationale Archeologie Dagen op 17, 18 en 19 juni brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land.  Zo organiseert Stichting In den Scherminckel in Bergen op Zoom een aantal publieksactiviteiten.


Stichting In den Scherminckel organiseert de “Luchtige Archeologische Stadswandeling”, langs locaties in het centrum van Bergen op Zoom, waar archeologische opgravingen hebben plaatsgevonden. Tijdens deze wandeling ontdekt u wat thema’s als “stinkende luchten” en “stadslucht maakt vrij” met archeologie te maken hebben. Ook komen zelfs de thema’s “luchtkastelen” en “gebakken lucht” nog aan bod. Oftewel: een Archeologische Stadswandeling op een luchtige wijze, zonder saaie jaartallen en feitjes. Maar zeker niet uit de lucht gegrepen! Juist een vrolijke en ontspannen stadswandeling voor iedereen. Deze activiteit sluit aan bij de tentoonstelling ‘Hoge Luchten’ in Museum Het Markiezenhof. Locatie: Startlocatie Markiezenhof, Grote Binnenplaats, Steenbergsestraat 8, Bergen op Zoom; vrijdag 17 juni, 10.30 uur. Aanmelding: via scherminckel@home.nl

Vestingwerken

Tijdens de Archeologietour in de Verborgen Vesting van Stichting In den Scherminckel ontdekt u de ontwikkeling en de werking van de vestingwerken in Bergen op Zoom. U hoort over de opgraving van de Verborgen Vesting en over andere – al dan niet opgegraven – vestingwerken van Bergen op Zoom. In de Verborgen Vesting staat u tussen de eeuwenoude archeologische restanten van de Verborgen Vesting en beleeft u zelf de aanval van de Fransen in 1747. Locatie:          Verborgen Vesting. Startlocatie Archeologisch Depot, Wassenaarstraat 61, BoZ, zaterdag 18 juni 10.00 uur + 10.45 uur; zondag 19 juni 10.45 uur

Aanmelding: via scherminckel@home.nl

Open Dag


Tijdens de Archeologie Dagen op zaterdag 18 juni is het Archeologisch Depot aan Wassenaarstraat 61 geopend van 13.00 tot 16.30 uur en zijn er verschillende (doe-)activiteiten, zowel voor volwassenen als voor kinderen. 

Digitale Archeo Rondje Potteriekes

Ga zelf op pad met de Digitale Archeo Stadswandeling ‘Rondje Potteriekes’. Op de website https://izi.travel/nl óf via de app “izi.travel” kun je vanuit huis of via je smartphone zelf ‘digitaal wandelen’ langs locaties in de binnenstad van Bergen op Zoom waar archeologische opgravingen hebben plaatsgevonden en waar bijzondere vondsten zijn gedaan. Maar nóg leuker is het om deze digitale stadswandeling in Bergen op Zoom zelf te maken!

www.archeologiedagen.nl