Eetbare bloem
Eetbare bloem

Groei & Bloei lezing over eetbare bloemen

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Groei & Bloei afdeling Brabantse Wal verzorgt maandag 21 november een lezing over ‘eetbare bloemen’. Plaats van handeling is Zaal Residentie Meilust, Bloemendaal 61 in Bergen op Zoom, aanvang is 19.30 uur.

Voor Groei & Bloei leden met maximaal 1 introducé is de toegang gratis; niet-leden van Groei & Bloei en meerdere introducés betalen 3,00 euro per persoon. Aanmelden voor 18 november, liefst per e-mail bij Frans Beijerling: ff.beijerling@home.nl of per telefoon: 0167 567847. Omdat er ook een proeverijtje is wil men graag weten hoeveel deelnemers er komen, dus graag even vooraf opgeven.

Deze lezing staat geheel in het teken van eetbare bloemen. Welke soort bloemen zijn geschikt om te eten, hoe kweek je ze en aan welke eisen moeten de bloemen voldoen? Op al deze vragen krijgt u die avond een antwoord. Wie mee geweest is met de tuinreis afgelopen juli kon bij de lunch zien hoe de bloemen zeer creatief gebruikt werden en nog lekker waren ook.

Niet moeilijk om te gebruiken, want een toastje met wat salade en een Boragebloemetje (komkommerkruid) is zo gemaakt en ziet er veel aangekleder uit. Een leerzame avond dus.