METO oud papierploeg
METO oud papierploeg

Mijlpaal voor METO oud papier

Algemeen

HOOGERHEIDE - Aanvankelijk verzamelde Harmonie De Scheldezonen het oud papier in Hoogerheide. Organisatorisch kreeg men het niet meer rond waarna METO de uitdaging aannam. Oud-strijders Charles Stok, Cees Hartog, Cees Jansen, Adrie Raats, Lon van Zunderd en Wiezie Pijnen zetten medio jaren zeventig de schouders eronder en de rest is clubhistorie!

Pijnen stelde een tractor en kar beschikbaar, diens tuindersbedrijf gold als opslagplaats. De inzameling van het oud papier nam al snel een enorm vlucht. De tractor maakte plaats voor een ouwe vrachtwagen van papierhandel Heijnen uit Bergen op Zoom.

Binnen enkele jaren gingen er wekelijks drie wagens op pad om het papier uit de Hoogerheidese en Woensdrechtse dorpskernen te plukken. Frans Jansen coördineerde vanuit het bestuur en ook Ger van Tilburg sloot aan.

Koelkast
Sindsdien sieren vele anekdotes de jacht op het papier.

“Ik heb me laten vertellen dat er bij de verplichte tussenstop bij Non Plus Ultra er wel eens ene te veel werd genuttigd, waardoor er uiteindelijk tijd te kort was om tussentijds in Bergen op Zoom af te storten. Er werd besloten om de wagen even op een grasveld in Woensdrecht te legen. Leider Jan van Geel ging destijds nog een stapje verder door er een lucifer bij te houden. Met een uitrukkende brandweer tot gevolg. Verder was er Electrohandel Cees van Zunderd die belde nadat we langs waren geweest. Bleek dat hij alvast een koelkast of wasmachine voor een klant had weggezet en dat die iets later voor oud papier was aangezien”, aldus Adri Lameir.

Feest

Het inzamelen van oud papier is van cruciaal belang voor de voetbalvereniging. Louter kantine-opbrengsten maken de boekhouding niet sluitend. “De inmiddels 45 jaar zijn voorbij gevlogen. Ontelbare wagens, containers, kilo’s en altijd met toegewijde leden die korte of lange tijd voor de club in touw waren. Een paar jaar terug hebben we onder meer van Ad Daalmans, Pim Meeuwisse en Piet Sebrechts om gezondheidsredenen afscheid genomen. Tegenwoordig runnen we door de week de zaken met een vaste ploeg. Stuk voor stuk echte vrijwilligers. Unaniem verwerken we dagelijks met plezier het aangeboden papier. We balen echter enorm van de rommel die ernaast wordt aangeboden. We doen derhalve een beroep om overtollig piepschuim, bankstellen tot zelfs fietswrakken naar de Milieustraat in Ossendrecht te brengen. Het levert de club, buiten een hoop en ergernis, helemaal niets op”, besluit het oud-papier geweten van METO Ger van Tilburg.

Receptie

Op vrijdag 14 oktober 2022 is er om 19.30 uur in de METO-kantine een receptie voor iedereen die actief zijn of haar steentje aan de oud papier inzameling heeft bijgedragen! Ook partners zijn van harte welkom. Vanzelfsprekend zal dan natuurlijk een hapje en een drankje niet ontbreken! Aanmelden kan via oudpapier@rkvvmeto.nl onder de vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en aantal personen.